ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Παραιτήθηκε από διοικητής των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας ο Γιώργος Χιωτίδης – Παρά την παράταση της θητείας του εν μέσω εκλογών!

Την παραίτησή του στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, υπέβαλε ο διοικητής των νοσοκομείων Μαμάτσειο Κοζάνης και Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, Γιώργος Χιωτίδης, καθώς έληξε η τριετής σύμβασή του, παρά το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο Ιούνιο είχε παραταθεί η θητεία του με κοινή απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας και του πρ. αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο κ. Χιωτίδης δήλωσε ότι «υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από διοικητής των νοσοκομείων Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο διότι έληξε η τριετής σύμβασή μου, καθώς ανέλαβα κατ’ ουσίαν καθήκοντα την 1η Αυγούστου 2016 διότι τότε έγινε η ορκωμοσία μου, αν και σύμφωνα με το ΦΕΚ η τοποθέτησή μου έγινε στις 29 Ιουλίου 2016». Στο ερώτημα γιατί ωστόσο παραιτήθηκε αφού τον προηγούμενο μήνα -εν μέσω εκλογών- παρατάθηκε η θητεία του, καθώς με κοινή απόφαση των αρμοδίων Υπουργών Υγείας Ξανθού και Πολάκη, που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 4 Ιουνίου 2019, είχε παραταθεί η θητεία διοικητών νοσοκομείων σε επτά (7) Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας -μεταξύ των οποίων και η δική του- απάντησε: «Υπέβαλα την παραίτησή μου για λόγους δεοντολογίας. Θεώρησα δεοντολογικό υποβάλλω την παραίτησή μου για να διευκολύνω το νέο υπουργό που θα θελήσει να αντικαταστήσει τους νυν διοικητές των νοσοκομείων.» Σημειώνεται ότι ο κ. Χιωτίδης θα συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα διοικητή στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας μέχρι να γίνει αποδεκτή η παραίτησή του από τον υπουργό Υγείας.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα