HighlightsLifestyleΠαιδί

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις – Από πού προήλθαν οι κακώσεις της Μαλένας; – Το «σκοτεινό σημείο» στην έκθεση της Ίριδας

«Ένα λάθος μπορεί να φέρει την ανατροπή»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το θρίλερ με τα τρία νεκρά κορίτσια από την Πάτρα, με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και απασχολεί τις εισαγγελικές Αρχές, το Ανθρωποκτονιών αλλά και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία να φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο τοξικολογικός έλεγχος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα που απεβίωσε στις 29/1/2022 ούσα νοσηλευόμενη σε Νοσοκομείο της Αθήνας, βρήκε ουσία η οποία σε πρώτη φάση δεν φέρεται να δικαιολογείται επαρκώς από την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το κορίτσι εξαιτίας της παραπληγίας η οποία της είχε δημιουργηθεί από την δυσεξήγητη ανακοπή την οποία υπέστη στις 11 Απριλίου 2021.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, το δείγμα έχει ήδη σταλεί σε ειδικό κέντρο της Βορείου Ελλάδος, το οποίο τώρα καλείται να επιβεβαιώσει εργαστηριακά τα ευρήματα και να ανάψει το φως στο Ανθρωποκτονιών προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Από πού προήλθαν οι κακώσεις της Μαλένας;

Σύμφωνα, δε, με το νεότερο ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού στην εφημερίδα, η οποία επικαλείται γνωμοδοτήσεις από ιατροδικαστικούς κύκλους, και το οποίο μετέδωσε η εκπομπή «Τι λες Τώρα» του MEGA, τα ευρήματα, σοκάρουν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας προήλθαν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του.

Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει: «Πρόκειται για τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του επί του προσώπου της Μαλένας με αποτέλεσμα απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών με επακόλουθο την ασφυξία και τον θάνατο».

Σε άλλο σημείο υψηλόβαθμη πηγή αναφέρει: «Έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάση όλων των στοιχείων αλλά κυρίως του ιατρικού ιστορικού των παιδιών δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια πλην της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση θα είχε λυθεί πολύ πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν ήταν τόσο άστοχη».

Αυτές δεν είναι όμως οι μοναδικές εξελίξεις της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. «Είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση» είπε σήμερα Κυριακή ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος στην εν λόγω υπόθεση.

Σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια, ο κ Λέων υπογράμμισε: «Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών» είπε, μιλώντας στο MEGA.

Υπάρχει ζήτημα και με το θάνατο της Ίριδας

Ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας

«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση», είπε επίσης ο κ. Λέων.

Όπως σημειώνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο».

«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους, να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση».

Πέρα από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας και την αγενεσία φλεβοκόμβου που αναφέρεται.

Καρδιοχειρουργός μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι!» σημειώνει: «Το να έχει κάποιος αγενεσία του φλεβόκομβου και να είναι καλά μέχρι τους 6 – 7 μήνες και ξαφνικά να πεθαίνει από αυτό, δεν ταιριάζει. Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία – νεκροτομή. Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γι’ αυτό».

«Ένα λάθος μπορεί να φέρει την ανατροπή»

Ένα άτομο που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση είναι η Αγγελική Νικολούλη, η οποία κάθε εβδομάδα μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» φέρνει στο φως νέες σοκαριστικές πληροφορίες.

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε στην εφημερίδα στην εφημερίδα Real Life και -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στην εν λόγω υπόθεση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ένα λάθος μπορεί να φέρει την ανατροπή».

«Κάνω την έρευνά μου, προσπαθώντας να μην περάσω τις διαχωριστικές γραμμές. Πιστεύω, όμως, ότι σύντομα θα έχουμε φως σε αυτήν την υπόθεση. Είναι μια άγρια ιστορία για την ελληνική κοινωνία και στο βαθμό που μπορώ βοηθώ. Υπάρχει ένα ρεπορτάζ που δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα και θα βγει ανάλογα με τις εξελίξεις. Δεν θέλω να κάνω θόρυβο» είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

«Ερευνώ προσεκτικά χωρίς να ακούω τις σειρήνες, γιατί ένα λάθος μπορεί να φέρει την ανατροπή» εξηγεί σε άλλο σημείο.

«Ένα από τα νεκρά παιδιά ‘φώναζε’ από την αρχή από τον τάφο του. Πιστεύω πως οι ερευνητές το έχουν ακούσει» καταλήγει.

Πηγή

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα