Υλικά
- 400 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
- 4 αυγά, μεσαία
- 1 λίτρο γάλα πλήρες Το Μαρκάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 ⅕ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 250 γρ. mix τυριών
- 200 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
- 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο, για τη φόρμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε το ψωμί στον πολυκόφτη σε δόσεις, χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί αλλα να μην γίνει τρίμματα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το γάλα Μαρκάτι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να σπάσουν τα αυγά.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. από τη ρίγανη και 200 γρ. από το mix τυριών.
- Κόβουμε τις φέτες ζαμπόν σε μεγάλα κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μπολ, και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης ομοιόμορφα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών, την υπόλοιπη φρυγανιά και την υπόλοιπη ρίγανη.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.