HighlightsLifestyleTips

Πεντανόστιμη Ζαμπονοτυρόπιτα της τεμπέλας

Υλικά

  • 400 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • αυγά, μεσαία
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες Το Μαρκάτι 
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 ⅕ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 200 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο, για τη φόρμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε το ψωμί στον πολυκόφτη σε δόσεις, χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί αλλα να μην γίνει τρίμματα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το γάλα Μαρκάτι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να σπάσουν τα αυγά.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. από τη ρίγανη και 200 γρ. από το mix τυριών.
  • Κόβουμε τις φέτες ζαμπόν σε μεγάλα κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μπολ, και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης ομοιόμορφα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών, την υπόλοιπη φρυγανιά και την υπόλοιπη ρίγανη.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα