Lifestyle Tips

Πεντανόστιμο κότσι στη γάστρα με μέλι και μυρωδικά που λιώνει στο στόμα

Κότσι στη γάστρα: Θέλετε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή για να φιλέψετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Θέλετε να ευχαριστήσετε τον οικογενειακό και το φιλικό σας περίγυρο, με ένα τραπέζι που θα το θυμούνται για χρόνια; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, φτιάχνοντας ως κύριο πιάτο, κότσι με μυρωδικά και μέλι στη γάστρα.

Κότσι στη γάστρα: Υλικά συνταγής

– Χοιρινό – 2 κότσια 2.200 γραμμάρια, με το δέρμα τους
– Πατάτες – 2 κιλά baby
– Χυμό πορτοκάλι – 250 ml φρέσκο
– Χυμό λεμόνι – από 1 λεμόνι
– Κόκκινο κρασί – 300 ml ημίγλυκο
– Ελαιόλαδο – 120 ml
– Σκόρδο – 5 σκελίδες σπασμένες στην μέση με την παλάμη
– Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας
– Μουστάρδα – 2 κουταλιά της σούπας
– Δάφνη – 3 φύλλα
– Δεντρολίβανο – 2 κλωνάρια φρέσκο
– Λουίζα – 2 κλωνάρια φρέσκια
– Ρίγανη – 2 κλωνάρια φρέσκια
– Mix πιπεριών – 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα
– Γαρύφαλλο – 10 καρφάκια
– Πιπέρι – φρεσκοτριμμένο
– Ρίγανη – τριμμένη
– Αλάτι – όταν θα βάλουμε το φαγητό για ψήσιμο

Εκτέλεση συνταγής

– Καθαρίστε και πλύνετε το κότσι.
– Χτυπήστε στο μούλτι πορτοκάλια, λεμόνι, μουστάρδα, κρασί, μέλι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα κότσια.
– Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι.
– Σκεπάστε τη λεκάνη και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.
– Τοποθετήστε τα την επόμενη ημέρα στη γάστρα.
– Προσθέστε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι.
– Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι και βάλτε τη γάστρα στο φούρνο.
– Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.
– Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του ψησίματος.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα