LifestyleTips

Πίτσα κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά, αφήνουμε 5-10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι, το αλεύρι γ.ο.χ., το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί 1- 1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακριά λωρίδα περίπου 40 εκ. και ανοίγουμε σε πλάτος 2-3 εκ. Απλώνουμε κατά μήκος της λωρίδας το σουσάμι, τα τυριά και ρολάρουμε. Αν θέλουμε να κολλήσει πιο εύκολα η ζύμη, αλείφουμε με ζαχαρόνερο.
  • Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα, το μπέικον σε κομμάτια και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα