Γενικά

Πως ήταν τα Ελληνικά σχολεία του παρελθόντος μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό πρότζεκτ που μας γεμίζει νοσταλγία

Παλιές φωτογραφίες από Ελληνικά σχολεία: Όσο εύκολα ή δύσκολα πέρασε κάποιος, τα παιδικά χρόνια του, είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει το σχολείο του. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει την πρώτη αίθουσα, που έκανε μάθημα. Δεν μπορεί, με τίποτα να ξεχάσει, που κάθισε για πρώτη φορά στην τάξη.

Ακόμη και αν ξεχάσει, οι παλιές ασπρόμαυρες και ξεθωριασμένες φωτογραφίες, δηλώνουν «παρών» για να του θυμίσουν το παρελθόν. Δηλώνουν «παρών» για να του θυμίσουν πως ήταν το σχολείο του. Ειδικότερα, οι σημερινοί μπαμπάδες και μαμάδες, οι οποίοι πέρασαν διαφορετικά σχολικά χρόνια.

Οι ποδιές στα κορίτσια και τα κοντά παντελονάκια στα αγόρια κυριαρχούσαν. Ο δάσκαλος της εποχής τους ήταν αυστηρός και απόμακρος. Ένα μολύβι και ένα τετράδιο ήταν αρκετά. Δεν χρειαζόταν να κουβαλά κάποιος ολόκληρη τσάντα στο σχολείο. Επίσης, ο πίνακας ήταν γδαρμένος από την πολύ χρήση.

Τα ξυρισμένα κεφάλια των αγοριών ήταν κάτι σίγουρο. Η απουσία παπουτσιών, καθώς και η έλλειψη βασικών αναγκών ήταν βασικά χαρακτηριστικά μαθητών και τάξης. Πραγματοποιώντας κάποιος, μια βόλτα στα ελληνικά σχολεία του παρελθόντος, θυμίζει στους παλαιότερους και γνωρίζει στους νεότερους τι συνέβαινε τότε στο χώρο της εκπαίδευσης. Εκείνη την εκπαίδευση, που δεν είχε καμία σχέση, με το σήμερα.

Παρακάτω ακολουθούν δέκα παλιές φωτογραφίες από Ελληνικά σχολεία:

Οι υπόλοιπες παλιές φωτογραφίες από Ελληνικά σχολεία:

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα