HighlightsΓενικά

Πότε κλείνουν τα σχολεία για ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία- Πώς θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τις ημέρες αυτές

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, και πιο συγκεκριμένα από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024, αναμένεται να διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές, σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές 2024 στην Ελλάδα.

Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές το 2024, όπως και στις εκλογές του 2019. Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, όλες οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιούν εκλογικά συστήματα που να εξασφαλίζουν αναλογική εκπροσώπηση, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των εκλεγμένων μελών κάθε κόμματος εξαρτάται από το ποσοστό των ψήφων που έλαβε το κόμμα.

Ευρωεκλογές 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά καθώς χρειάζεται προετοιμασία πριν και μετά τις εκλογές και φέτος όλες οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα στις 10 Ιουνίου.

Ωστόσο, αυτό ισχύει πρακτικά μόνο για τους μαθητές του δημοτικού, για τους οποίους η χρονιά ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου. Για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων η σχολική χρονιά θα έχει ήδη ολοκληρωθεί από τα τέλη Μάϊου αλλά θα διεξάγονται οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Τις ημέρες αυτές δεν θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ή οι πανελλήνιες.

Υπενθυμίζεται ότι για τα λύκεια τα μαθήματα ολοκληρώνονται την Παρασκευή 17 Μαΐου ενώ για τα γυμνάσια την Τετάρτη 29 Μαΐου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α’ και τη Β’ Λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου. Τέλος, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι πανελλήνιες 2024 θα ξεκινήσουν στις 31 Μαΐου για τα Γενικά Λύκεια και θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου. Για τα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν στις 30 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου. Όλες οι εξεταστικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα