Γενικά

Power pass: Επίσημο, ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής για το επίδομα ρεύματος

Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για το power pass και επίδομα ρεύματος και αμέσως η κυβέρνηση βάζουν πλώρη για την πληρωμή.

Για την πληρωμή των αιτήσεων για το επίδομα ρεύματος στο power pass μίλησε ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ δεν θα δοθεί νέα παράταση. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως η παράταση που δόθηκε λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει η ένδειξη «υπό εκκαθάριση» που βλέπουν όσοι έχουν υποβάλει την αίτηση, ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι σε αυτήν την περίπτωση η αίτηση έχει υποβληθεί ορθά και σύντομα θα λάβουν ενημέρωση και για το τελικό ποσό που θα λάβει ο δικαιούχος.

Μέχρι και χθες το βράδυ οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ξεπερνούσαν τα 2.750.000 και μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται να υποβληθούν αρκετές ακόμη.

Τις δηλώσεις αυτές επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος δήλωσε πως μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένονται οι πληρωμές για το power pass.

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα