Γενικά

ΠΟΥ: Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία- Ο κόσμος πρέπει να πιο έτοιμος για την επόμενη

Ο κόσμος θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για την επόμενη πανδημία, τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας, καλώντας τις χώρες να επενδύσουν στη δημόσια υγεία.

 

«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία», υπογράμμισε ο Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγεσούς. «Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι εξάρσεις και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος θα πρέπει να είναι έτοιμος. Πιο έτοιμος από ό,τι ήταν αυτή τη φορά», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο κορωνοϊός έχει στοιχίσει έως τώρα 889.682 ζωές, ενώ έχουν καταγραφεί 27.168.960 κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Οι ΗΠΑ κατέχουν τη θλιβερή πρωτιά, τόσο σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις, όσο και τους θανάτους. Η Ινδία, που καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, είναι δεύτερη στις μολύνσεις.

 

Οι 5 χώρες με τα περισσότερα κρούσματα
ΗΠΑ 6.282.823
Ινδία 4.204.613
Βραζιλία 4.137.521
Ρωσία 1.027.334
Περού 689.977

 

Οι 5 χώρες με τους περισσότερους θανάτους
ΗΠΑ 189.028
Βραζιλία 126.650
Ινδία 71.642
Μεξικό 67.558
Βρετανία 41.643

 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο Οργανισμός είναι σε συνομιλίες με την Ινδία, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στο «Covax», τη διεθνή συμμαχία για το εμβόλιο του κορωνοϊού, με στόχο την επίσπευση της ανάπτυξης ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό και τη δίκαιη διανομή του. Πρόκειται για το σχέδιο στο οποίο πρόσφατα αρνήθηκαν να ενταχθούν οι ΗΠΑ.

 

«Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη. Θα καλωσορίσουμε την ινδική συμμετοχή… Η Ινδία διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία (στα εμβόλια)», ανέφερε ο Μπρους Έιλγουορντ, από πλευράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα