Γενικά

Πρεμιέρα: Το μυστικό του Ντάμπλντορ αποκαλύπτεται στην τρίτη ταινία των «Φανταστικών ζώων»

Αυτή την εβδομάδα, η Τζ. Κ. Ρούλινγκ μας αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό του Ντάμπλντορ στην τρίτη ταινία των «Φανταστικών ζώων», και τέσσερα διαφορετικά ντοκιμαντέρ διευρύνουν τους ορίζοντές μας.

Φανταστικά Ζώα: Τα μυστικά του Ντάμπλντορ

(Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς

Παίζουν: Τζουντ Λο, Μαντς Μίκελσεν, Έντι Ρέντμεϊν, Έζρα Μίλερ, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Κάλουμ Τέρνερ, Τζέσικα Γουίλιαμς, Κάθριν Γουότερστον

Περίληψη: Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ γνωρίζει ότι ο πανίσχυρος σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ σκοπεύει να αποκτήσει τον έλεγχο του Κόσμου των Μάγων. Ανίκανος να τον σταματήσει μόνος του, αναθέτει στον Μαγικοζωολόγο Νιουτ Σκαμάντερ να ηγηθεί μιας ατρόμητης ομάδας μάγων, μαγισσών και ενός γενναίου Μαγκλ φούρναρη σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπου συναντούν παλιά και νέα ζώα και συγκρούονται με την ενισχυμένη λεγεώνα του Γκρίντελβαλντ.

Η τρίτη ταινία του μυθικού «Wizarding World» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκαλύπτει το  παρελθόν του Ντάμπλντορ και ένα μεγάλο μυστικό, που τον καθόρισε και τον διαμόρφωσε.

Ο δαιμόνιος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ θέλει να αποκτήσει την απόλυτη εξουσία και να έχει τον έλεγχο του Κόσμου των Μάγων. Ο καθηγητής Ντάμπλντορ δεν μπορεί να αναλάβει  ο ίδιος δράσh, προκειμένου να τον εμποδίσει, καθώς κάτι βαθύ τον συνδέει με τον αντίπαλό του. Έτσι, αναθέτει στον Νιουτ Σκαμάντερ να συγκροτήσει μια ομάδα, που θα  αναχαιτίσει τη λεγεώνα του Γκρίντελβαντ και θα επαναφέρει την αρμονία.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, απαντώντας προφανώς στις επικρίσεις που έχει δεχτεί για ομοφοβική συμπεριφορά, κάνει ένα τολμηρό βήμα  σε αυτή την τρίτη ταινία, που μας ταξιδεύει πίσω στα νεανικά χρόνια του αξιοσέβαστου Ντάμπλντορ και του σατανικού Γκρίντελβαλντ, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο κάτι ενδιαφέρον: θολώνει τις γραμμές  ανάμεσα στο καλό και στο κακό, συνθέτοντας χαρακτήρες που και οι δυο πλευρές ενυπάρχουν μέσα τους, αφού η καθεμία έλκεται από την άλλη.

Ταυτόχρονα, βάζοντας τον Γκρίντελβαλντ να μην κινείται στην παρανομία, αλλά να ανέρχεται μέσα από τη νομιμότητα, κάνει ένα σαφές πολιτικό σχόλιο σε σχέση με την άνοδο και εδραίωση ακραίων φαινομένων μέσα σε μια κοινωνία – οι συσχετισμοί του Γκρίντεβαλντ με απολυταρχικούς ηγέτες είναι σαφείς- και προχωράει σε μια ενήλικη μορφή των μαγικών της κόσμων.

Όλα αυτά όμως δεν στερούν στα «Φανταστικά ζώα» το στοιχείο του παραμυθιού, όλες εκείνες τις απίστευτες λεπτομέρειες που περιμένουμε με αγωνία, ενώ ο βετεράνος στο  σύμπαν της Ρόουλινγκ Ντέιβιντ, Γέιτς, εξισορροπεί τη δράση, τη μαγεία και το χιούμορ, φτιάχνοντας μια ταινία, που ναι μεν η μεγάλη της διάρκεια αναχαιτίζει την εξέλιξη της πλοκής, αλλά παραμένει γοητευτική.

Ο Μαντς Μίκελσεν, που αντικαθιστά τον Τζόνι Ντεπ  στον ρόλο του Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, εντείνει την επικινδυνότητα του χαρακτήρα του και δίνει έξτρα πόντους, η παραγωγή είναι όπως πάντα εξαιρετική, οπότε οι όποιες φλυαρίες εύκολα συγχωρούνται.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα