Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε το ψωμί σε 6-8 φέτες και το βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το γάλα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το ψωμί.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η μπεσαμέλ.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να σφίξει ελαφρά η μπεσαμέλ.
- Σερβίρουμε πάνω σε baby ρόκα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
akispetretzikis.com