LifestyleTips

Ψωμί ογκρατέν

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε το ψωμί σε 6-8 φέτες και το βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το γάλα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το ψωμί.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η μπεσαμέλ.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να σφίξει ελαφρά η μπεσαμέλ.
  • Σερβίρουμε πάνω σε baby ρόκα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

akispetretzikis.com

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα