Κοζάνη Τοπικά Νέα

Πτολεμαΐδα: Γονείς έπιασαν τα πινέλα και άλλαξαν την όψη του σχολείου των παιδιών τους

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε και έφερε σε πέρας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού  Σχολείου Πτολεμαΐδας, καθώς, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, μέλη της διοίκησης του συλλόγου και γονείς μαθητών που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα, αφιέρωσαν ολόκληρο το Σαββατοκύριακό τους για  να περιποιηθούν και να ομορφύνουν το προαύλιο του σχολείου των παιδιών τους.

Έπιασαν τα πινέλα και τις μπογιές και, δουλεύοντας ώρες ολόκληρες κάτω από το ζεστό ήλιο, τα μονότονα μπλε κάγκελα του προαυλίου του σχολείου έγιναν πλέον κίτρινα, κόκκινα, πράσινα, μπλέ, ομορφαίνοντας όχι μόνο το σχολείο αλλά ολόκληρη τη γειτονιά στην αρχή της οδού Δημοκρατίας.

Μάλιστα στην εθελοντική αυτή δράση των γονέων συνέδραμαν και κάποιοι κάτοικοι της περιοχής που, μπορεί να μην έχουν παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο, συγκινήθηκαν όμως βλέποντας την εθελοντική αυτή πρωτοβουλία γονέων και μαθητών.

Διότι, στην όλη δράση πήραν μέρος και μαθητές και μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου που μένουν κοντά στο σχολείο και παίζουν ολημερίς δίπλα σ’ αυτό. Ετοίμασαν μάλιστα πρόχειρες πινακίδες για να προειδοποιούνται οι περίοικοι και τα παιδιά που παίζουν στην περιοχή ότι τα κάγκελα είναι φερσκοβαμμένα ώστε να μην λερωθούν, ενώ έπιασαν και τις σκούπες και τα φαράσια και καθάρισαν τα πεζοδρόμια και τα ρείθρα του δρόμου γύρω από το σχολείο τους.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού, Δημήτρης Ζαφειρίδης, λίγο πριν ανοίξει το σχολείο θα υπάρξει και νέα δράση καθαριότητας ώστε να έρθουν τα παιδιά και να βρουν καθαρό και όμορφο το σχολείο τους.Πηγή: e-ptolemeos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα