ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Πτολεμαΐδα: Προχωρούν Τμήμα Εργοθεραπείας και Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας

Στην  «τελική ευθεία»  βρίσκεται το Πανεπιστήμιο  Δυτ. Μακεδονίας, σε  ότι  αφορά  την  προετοιμασία του, για  τη  λειτουργία του νέου  τμήματος εργοθεραπείας στην Πτολεμαϊδα και  την υποδοχή των πρώτων 100  φοιτητών του, από  τον Οκτώβριο.

Την περασμένη  Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε  η 2η Συνέλευση του τμήματος εργοθεραπείας  , όπου παρουσία του 5μελούς οργάνου που συστάθηκε από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, αλλά και εκπροσώπων  του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών,   συζητήθηκε  το θέμα  του προγράμματος  σπουδών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του νέου τμήματος.

Ο Δρ. Καθηγητής και προσωρινός Πρόεδρος  του τμήματος εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Στέργιος Μαρόπουλος, καθώς και η  Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών Κυριακή Κεραμιώτη, στάθηκαν στις πολύ καλές προοπτικές του τμήματος εργοθερεπείας, το οποίο θα είναι το 2ο  Πανεπιστημιακό τμήμα σε όλη την χώρα- μετά από αυτό  που λειτουργεί  στην Αθήνα- ενώ  υπογράμμισαν  και  την  «άριστη επαγγελματική αποκατάσταση» που έχουν οι απόφοιτοι του, αφού όπως τονίστηκε «δεν υπάρχει ανεργία στον κλάδο».

«Το νέο τμήμα εργοθεραπείας, μαζί με  το τμήμα Μαιευτικής που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, εντάσσονται   στην Σχολή Επαγγελμάτων υγείας  στην Πτολεμαϊδα, ενώ στο πλαίσιο του Νέου Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, προβλέπεται να λειτουργήσει και τμήμα λογοθεραπείας, από την ακαδημαική χρονιά  2020-2021», σημείωσε χαρακτηριστικά ο  Πρόεδρος  του τμήματος εργοθεραπείας κ. Μαρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, προσθέτοντας   ότι  «η λειτουργία του θα ενισχύσει  ιδιαίτερα το Νέο  Πανεπιστήμιο».

Εν τω μεταξύ, την  στήριξη της στο νέο τμήμα εργοθεραπείας- με κάθε δυνατό τρόπο- εξέφρασε στην ΕΡΤ  Κοζάνης , η Πρόεδρος  του  Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών  Κυριακή Κεραμιώτη   , επισημαίνοντας  ότι  «ήδη έχει αναρτηθεί το περίγραμμα  του προγράμματος σπουδών του νέου τμήματος εργοθεραπείας στην  ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου» και  προχωρά η  διαδικασία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Σε ότι αφορά  το  εκπαιδευτικό προσωπικό , ο Πρόεδρος  του τμήματος εργοθεραπείας Στέργιος Μαρόπουλος, εκτίμησε ότι  «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», αφού με βάση  τις  πιστώσεις για τις προσλήψεις που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας πανελλαδικά, «στο Νέο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, προβλέπεται  να προκηρυχθούν από τον ερχόμενο Οκτώβριο,  29 θέσεις μόνιμων μελών  ΔΕΠ, εκ  των οποίων 4 έως 5 θέσεις θα αφορούν το Νέο τμήμα εργοθεραπείας , το οποίο «θα λειτουργήσει  προσωρινά με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και με υποστήριξη και από το τμήμα Μαιευτικής  στην Πτολεμαϊδα, το οποίο θα ενισχυθεί με  5 άτομα νέο εκπαιδευτικό προσωπικό».

Πηγή : https://www.ert.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα