Οι νοικοκυρές, περιγράφουν στην κάμερα της ΕΡΤ3 τα μυστικά του “σωστού” μπακλαβά που φτιάχνεται με καρύδι.
Όπως λένε, εκείνο που παίζει ρόλο είναι η θερμοκρασία του βουτύρου όταν αλείφεις τα περίπου τριάντα φύλλα, που τα ανοίγουν ένα ένα, και που, όταν ψήνονται, μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Και βέβαια, εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι το ζεστό σιρόπι που πέφτει από πάνω και τα μυρωδικά που χρησιμοποιούνται για να έχει υπέροχο άρωμα και γεύση.
Ερτ Κοζάνης