Γενικά

Που έδειξε το θερμόμετρο -7,5° – Ανάμεσά τους η Βλάστη Κοζάνης

Με τσουχτερό κρύο έκανε «ποδαρικό» ο Δεκέμβριος στη Βόρεια Ελλάδα, αφού νωρίς το πρωί της Κυριακής, καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), στους -4,2 βαθμούς Κελσίου έπεσε το πρωί η θερμοκρασία στο Βαρικό Φλώρινας, στους -3,7 στο Νευροκόπι Δράμας και στους -3,4 στη Βλάστη Κοζάνης.

Ακόμα χαμηλότερα «έδειξε» ο υδράργυρος σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια, όπως -για παράδειγμα- το καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -7,5 βαθμούς, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης που επηρέαζαν χθες τον καιρό της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης κινήθηκαν γρήγορα νατολικά-νοτιοανατολικά, φτάνοντας τα βόρεια σύνορα της χώρας, οδηγώντας έτσι τη θερμοκρασία σε πτώση.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 04/12, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα