LifestyleΠαιδί

Ραντεβού στην εφορία για τους μαθητές που προκαλούν φθορές στα σχολεία

Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά τους στα σχολεία.
Τέλος στις φθορές που προκαλούν στα σχολεία οι μαθητές προσπαθεί να βάλει το υπ. Παιδείας.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο για τις φθορές που προκαλούν οι μαθητές στα σχολεία θα πηγαίνει στην Εφορία, σύμφωνα με την υφυπουργός Παιδείας Ζ.Μακρή.

Οι γονείς θα είναι πλέον υπεύθυνοι για τις αταξίες των παιδιών τους, μιας και οι φθορές που μπορεί να προκαλέσουν στο σχολείο θα καταγραφονται και θα πληρώνονται στην εφορία, όπως όλες οι παραβάσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ζέττα Μακρή πρόσθεσε ότι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να καταβάλλουν τα χρήματα οι ίδιοι στο σχολείο, χωρίς στην περίπτωση αυτή να τους βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Η κυρία Μακρή χαρακτήρισε τη βία των ανηλίκων ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, για το οποίο η Πολιτεία οφείλει πολλές φορές να αναπληρώσει το κενό της οικογένειας.

Η υφυπουργός προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουν τοποθετηθεί παντού διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι με εντολή πρωθυπουργού γίνονται έρευνες από το Τεχνικό Επιμελητήριο για την σχολική στέγη, δηλαδή εάν τα κτίρια έχουν αντισεισμικό συντελεστή και εάν είναι ασφαλή.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα