Γενικά

Σάλος με τις «ζωντανές» φάτνες στον Βόλο και τις ειρωνείες του Μπέου: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητάει ο σύλλογος κτηνιάτρων

Παρά τις αντιδράσεις πέρσι, ο δήμαρχος Βόλου, για ακόμα μία φορά, έστησε στην πλατεία Αγίου Νικολάου δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες με αληθινά ζώα.

Ο δήμος Βόλου έστησε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες με αληθινά ζώα και δη πρόβατα και πόνυ, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε πέρυσι, όταν έκανε το ίδιο πράγμα. Και φέτος οι αντιδράσεις ήταν έντονες.

Ο σύλλογος των κτηνιάτρων Μαγνησίας προχώρησε σε καταγγελία και ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τα ζώα που σταβλίζονται στις φάτνες υφίστανται παθητική κακοποίηση.

«Εμείς θεωρούμε ότι υφίσταται περιστατικό παθητικής κακοποίησης των ζώων, άρα μιλάμε για κακούργημα και πρέπει να κινηθούν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες αρχές», ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Βόλου, Παύλος Σταματόπουλος.

«Εδώ αφορά την ψυχολογία των ζώων που διαβούν σε ένα περιβάλλον, που δεν προσομοιάζει το φυσικό τους. Έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο. Θεωρούμε ότι συνίσταται κακούργημα με βάση το νόμο. Και ήδη η διαδικασία θα πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Οπότε εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος και σκοπεύουμε να καταθέσουμε καταγγελία κατά του δήμου στις εισαγγελικές αρχές», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο δήμος υποστηρίζει ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά των ζώων κι ότι υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, διερωτώμενος ειρωνικά: «Έχουν μήπως καλύτερες συνθήκες στους σταύλους ή στις στάνες που διαβιούν;». Στη συνέχεια είπε ότι «έχουμε γεμίσει συνδικαλιστές» και κάλεσε τον Κτηνιατρικό Σύλλογο να πάει να κάνει παρέμβαση στους ζωολογικούς κήπους, εκεί που τα ζώα είναι άγρια.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα