LifestyleΠαιδί

Σχολεία: Ανοίγουν 10 Μαΐου Γυμνάσια και Δημοτικά -Σήμερα ανακοινώσεις από Κεραμέως

Λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων, όσον αφορά τα γυμνάσια και τα δημοτικά, θα δώσει σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Παιδείας, όπου η υπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς και για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αλλά και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, με τη σχολική σεζόν να παίρνει φέτος παράταση λόγω της πανδημίας. Να τονιστεί πως ήδη έχουν ανοίξει τα λύκεια και παίρνουν σειρά οι μικρότερες τάξεις που θα επιστρέψουν στα θρανία, όπως προανήγγειλε χθες στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Όπως και στο Λύκειο, κι στα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες. Να σημειωθεί πως από χθες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα δημοτικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια στις 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές αναμένεται να αρχίσουν το διήμερο 14-15 Ιουνίου.

Οσον αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις, αυτές οδεύουν προς ματαίωση, με την κα. Κεραμέως να αναμένεται να κάνει σήμερα τις σχετικές ανακοινώσεις. Υπέρ της ματαίωσής τους είναι και οι εκπαιδευτικοί.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα