Γενικά

Σεισμός στην Ταϊβάν: Τα σοκαριστικά βίντεο από τον «χορό» των 7,6 Ρίχτερ

Ο ισχυρότερος σεισμός «εδώ και εικοσιπέντε χρόνια» κατάγραφηκε στην Ταϊβάν: Τα αποκαλυπτικά βίντεο από τον «χορό» των 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 700 είναι οι τραυματίες εξαιτίας του πολύ ισχυρού σεισμού που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν (07:58 τοπική ώρα, 02:58 ώρα Ελλάδας).

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τη Σαγκάη της Κίνας, καθώς και – πολύ περισσότερο – σε περιοχές της νότιας Κίνας. Δεκάδες μετασεισμοί έγιναν αισθητοί στην Ταϊπέι – τουλάχιστον 25 – οι πέντε περίπου 5 βαθμών, την πρώτη ώρα μετά τον κύριο σεισμό.

«Ο σεισμός έγινε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Έγινε αισθητός σ’ όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές. Είναι ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια, από τον σεισμό του 1999», σημείωσε ο διευθυντής του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι Γου Τσιεν-φου – αναφερόμενος στην καταστροφή του Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, όταν σεισμός ισχύος 7,6 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε κάπου 2.400 ανθρώπους.

Ο σεισμός άνω των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε την κατάρρευση τουλάχιστον δυο κτιρίων στην κομητεία Χουάλιεν, ενώ πλέον οι ειδικοί προειδοποιούν για τσουνάμι τόσο στη νήσο όσο και σε γειτονικές χώρες, ιδίως στη νότια Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα