Γενικά

Self test: Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο εφοδιασμός των φαρμακείων – Οι εταιρείες που προκρίθηκαν

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκινήσει ο εφοδιασμός των φαρμακείων με τα self test, με στόχο αυτός να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Προτεραιότητα στην παραλαβή τους θα έχουν οι μαθητές Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει κυβερνητική σύσταση ώστε να μην τα κάνουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, την παραμονή δηλαδή της ημέρας που, οπως αποκάλυψε το DNews και επιβεβαίωσε η Αριστοτελία Πελώνη, αναμένεται να ξαναρχίσουν τα μαθήματα δια ζώσης. Κι αυτό, ώστε τα αποτελέσματά τους να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα.

Τα self test θα είναι υποχρεωτικά για καθηγητές και μαθητές μία φορά την εβδομάδα ενώ θα είναι και το «διαβατήριό» για την επιστροφή τους στο σχολείο.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν τα self test μία φορά την εβδομάδα σε γονείς μαθητών ή σε εκπαιδευτικούς αλλά θα πρέπει να διευκρινιστεί πως αυτό θα αποδεικνύεται στο φαρμακείο.

Αύριο, Παρασκευή, πιθανότατα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, θα γίνουν αναλυτικά οι ανακοινώσεις σχετικά με το πλαίσιο για τη διανομή και τη χρήση των self tests.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα παρουσιαστεί και βίντεο, ώστε να αποσαφηνιστεί ο τρόπος χρήσης τους από τους πολίτες.

Οι πέντε εταιρείες και τα δύο είδη τεστ

Πιο συγκεκριμένα, δύο είναι τα είδη αυτοδιαγνωστικών τεστ που θα διατίθενται στους πολίτες δωρεάν από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, το πράσινο φως πήραν 5 εταιρείες, που θα διαθέσουν 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η Roche Diagnostics θα διαθέσει το δικό της self test και οι άλλες 4 εταιρείες θα προμηθεύσουν ποσότητες ενός κινεζικού τεστ.

Θυμίζουμε ότι μετά την αξιολόγηση όλων των δικαιολογητικών που υπέβαλε κάθε εταιρία, αποφασίστηκε η αποδοχή των οικονομικών προσφορών από 5 εταιρείες, οι φάκελοι των οποίων είχαν αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση της νομιμότητας τους.

Οι εταιρείες αυτές είναι οι εξής:

  1. ROCHE DIAGNOSTICS (HELLAS) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
  2. SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  3. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ,
  4. ΑΝΑΤS Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορική-Φαρμακευτικών και Ιατροτεχνολογικών υλικών Κατασκευαστική- Τεχνική-Βιομηχανική- Διαχείριση ακινήτων
  5. ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ Β.ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (MARVIFARM)

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα