LifestyleTips

Σπιτικό παγωτό πραλίνα χωρίς παγωτομηχανή

Φτιάχνουμε παγωτό πραλίνα απολαυστικό και δροσερό, ιδανικό για τις μέρες του καύσωνα.

Υλικά 

3 κ.σ. κακάο

1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο

2 κουτιά (περίπου 800 γρ.) γάλα εβαπορέ

5 κ.σ. άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας φουντουκιού

Εκτέλεση

Πριν ακόμα ξεκινήσουμε την παρασκευή του παγωτού μας και συγκεκριμένα δύο ώρες πριν, βάζουμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη. Αφού παγώσει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει σε δυνατή ταχύτητα. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο μείγμα προσθέτουμε στη συνέχεια το κακαό και συνεχίζουμε να το χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει καφέ απόχρωση.

Αφράτη υφή

Προσθέτουμε μετά το άλειμμα σοκολάτας – πραλίνας και ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθεί τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ένα σκεύος. Το καταψύχουμε για δύο ώρες. Μετά το πέρας των δύο ωρών βγάζουμε το μείγμα και το τσιμπάμε με ένα πιρούνι και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές προκειμένου να πετύχουμε την αφράτη υφή.

Πηγή

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα