Χωρίς κατηγορία

Στην ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου προχωρά ο Δήμος Κοζάνης

Με στόχο την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων, ο Δήμος Κοζάνης θα προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βασιλακόπουλος κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Βασιλακόπουλος  ενημέρωσε   το Σώμα για τον σχεδιασμό για την διαχείριση των αδέσποτων αλλά και για το αίτημα  που κατέθεσε ο Δήμος Κοζάνης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας να του παραχωρήσει τις  κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Κτηνιατρικού Εργαστηρίου στην Λευκόβρυση Κοζάνης, που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Δημοτικού Κτηνιατρείου.

Ο Αντιδήμαρχος, Βασίλης Βασιλακόπουλος, απαντώντας σε ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η αύξηση των στειρώσεων  και ο εν λόγω χώρος  πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Σε ότι αφορά στην επιλογή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στην Τοπική Κοινότητα του  Καπνοχωρίου, τόνισε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από το νεοεκλεγμένο συμβούλιο, ενώ διαπιστώθηκε και ένα πρόβλημα στατικότητας στο κτίριο, όπως ανέφερε, χωρίς όμως να παραιτείται από την πρόταση.

Ανέφερε ακόμα ότι ως τρίτη επιλογή είναι και το καταφύγιο  που διατηρεί ο Δήμος Κοζάνης,  υπογραμμίζοντας ακόμα ότι στόχος για τα επόμενα 2 χρόνια είναι να πενταπλασιαστούν οι στειρώσεις και να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα