Γενικά

Στις 25 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν το “17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών” το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στην πόλη της Κομοτηνής και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο Σ.Ε.Φ.Α.Α. στην πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Χιλιάδες χορευτές, διαφορετικών γενεών, προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανταμώνουν στην μεγαλειώδη αυτή διοργάνωση με ενωμένα τα χέρια τους, σε ένα χορό κυκλωτικό, γεμάτο δυναμισμό, πάθος, χαμόγελα, μεταλαμπαδεύοντας τα μηνύματα, τις αρετές και τις αξίες του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της αισιοδοξίας και της ενότητας. Είναι γενιές που σμίγουν αρμονικά και ως μια αδιάσπαστη ενότητα, μας παρέχουν την ευκαιρία να συμμετέχουμε μαζί τους, στο ταξίδι για την διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και εν γένει του πολιτισμού μας. Ξεδιπλώνοντας το νήμα της μνήμης, δίνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στην λήθη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα