Γενικά

Συγκίνηση για τον τυφλό δρομέα που τερμάτισε στον Μαραθώνιο χωρίς συνοδό

Τα κατάφερε χάρη στην χρήση ειδικής τεχνολογίας

Συγκίνησε τους πάντες ο Ντονγκ Χο Χαν, τυφλός δρομέας από την Κορέα που έφτασε στη γραμμή του τερματισμού του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, χωρίς τη βοήθεια συνοδού.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του, ο Χο Χαν έμεινε τυφλός όταν ήταν φοιτητής και αποφάσισε να στραφεί στον αθλητισμό, λαμβάνοντας μέρος σε αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Ο 33χρονος είναι αθλητής της ποδηλασίας και του τριάθλου ενώ φέτος συμμετείχε στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας χωρίς συνοδό, καθώς για την κατεύθυνση και τυχόν εμπόδια ενημερωνόταν από ειδικό σύστημα γυαλιών.

Το ανεπτυγμένο σύστημα τεχνολογίας κάνοντας χρήση καμερών και δεδομένων GPS μετέφερε στον αθλητή πληροφορίες για την κατεύθυνση, τη διαδρομή, τους συναθλητές που τον περιέβαλαν αλλά και το οδόστρωμα.

Ο Ντονγκ Χο Χαν τερμάτισε με χρόνο 4.27.38 καταχειροκροτούμενος στο Καλλιμάρμαρο ενώ οι συνεργάτες του δήλωσαν μετά το πέρας της διαδρομής: «Επιλέξαμε τον Μαραθώνιο της Αθήνα επειδή είναι ένας διάσημος αγώνας και μια σκληρή διαδρομή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά καλές για εμάς. Είμαστε ευχαριστημένοι».

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα