ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Σύλληψη δύο ατόμων στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Σύλληψη δύο ατόμων στην Πτολεμαΐδα
για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Συνολικά κατασχέθηκαν -4.502- πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους -25- κιλών και -200- γραμμαρίων
Συνελήφθησαν χθες (18-06-2021) το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας και του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας δύο ημεδαπές, 53 και 55 χρόνων, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας πραγματοποίησαν έλεγχο στην 53χρονη, κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή της -10- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την απαιτούμενη από τη νομοθεσία ενδεικτική ταινία φορολογίας και τα οποία, όπως προέκυψε, η ανωτέρω προμηθεύτηκε από την 55χρονη.

Ακολούθως, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 55χρονης στην Πτολεμαΐδα, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά -4.492- πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και -504- συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους -25- κιλών και -200- γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• -4.502- πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και
• ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους -25- κιλών και -200- γραμμαρίων, τα οποία θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας, για τον προσδιορισμό των αναλογούντων φόρων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα