Γενικά

Συμβουλές του υπ. Υγείας για κολύμπι με ασφάλεια (Εικόνα)

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος δύο αδελφών από τη Γαλλία, οι οποίες πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στη Ρόδο.

Οι δυο αδελφές 16 και 19 ετών, δεν γνώριζαν κολύμπι και προσπαθώντας η μία να βοηθήσει την άλλη, δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό. Τα δύο κορίτσια είχαν έρθει για διακοπές στο νησί των Ιπποτών με τους γονείς και τα άλλα δύο μικρότερα αδέλφια τους.

Δυστυχώς, τα στοιχεία για τους θανάτους από πνιγμό κάθε χρόνο στη χώρα μας είναι θλιβερά. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό (ΕΠΑΝ) του υπουργείου Υγείας κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό περισσότεροι από 400 άνθρωποι.

Όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία ο πνιγμός κοστίζει τη ζωή σε τριπλάσιους άνδρες απ’ ό,τι σε γυναίκες. Επίσης κάθε χρόνο περίπου δέκα παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από πνιγμό, τα επτά από αυτά πνίγονται στη θάλασσα, ενώ από τα υπόλοιπα το 25% σε πισίνα. Σε ολόκληρο τον πλανήτη, ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από πνιγμό, κάθε 90 δευτερόλεπτα!

Μέτρα πρόληψης πνιγμού
Σήμερα, το υπουργείο Υγείας, ανέβασε αφίσα στο Facebook, στην οποία δίνονται οδηγίες για το πώς μπορούμε να κολυμπάμε με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουμε με πνιγμό.

  • Να κολυμπάμε σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχει ναυαγοσώστης
  • Να κολυμπάμε 3 ώρες μετά το φαγητό και ποτέ έχοντας καταναλώσει αλκοόλ
  • Τα παιδιά πρέπει να επιτηρούνται συστηματικά από τους γονείς/κηδεμόνες τους
  • Να αποφεύγουμε να παίζουμε επικίνδυνα παιχνίδια, όπως κράτημα αναπνοής, βουτιές με το κεφάλι, κτλ.
  • Να τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας κατά τη χρήση θαλάσσιο εξοπλισμού

Η αφίσα του υπουργείου Υγείας

Πώς πνίγηκαν οι δύο αδελφές στη Ρόδο
Σύμφωνα με όσα έδειξαν οι κάμερες του ξενοδοχείου, λίγο πριν βουτήξουν στην πισίνα, τα δύο κορίτσια είχαν καταναλώσει φαγητό.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα, όταν μία από τις δύο κοπέλες μπήκε να κάνει μια βουτιά στη πισίνα. Στη συνέχεια, η αδελφή της κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει κι έτρεξε να τη σώσει.

Δυστυχώς όμως η κοπέλα ήταν αναίσθητη και είχε φτάσει στον πάτο της πισίνας. Τότε, η αδελφή της που έτρεξε να βοηθήσει, δεν ένιωσε καλά. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σημείο, η μία κοπέλα ήταν ήδη νεκρή. Η άλλη που βρισκόταν στην επιφάνεια του νερού, έχοντας τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά λίγο αργότερα έχασε τη ζωή της.

Ο διευθυντής, καθώς και ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου, θα περάσουν σήμερα την πόρτα του εισαγγελέα Ρόδου.
https://www.iefimerida.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα