Αναζητάτε ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο με μανιτάρια; Το ριζότο με μανιτάρια είναι η ιδανική επιλογή είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό. Ετοιμάζεται εύκολα με απλά υλικά και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας σε ένα γεύμα.
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι του γλυκού σέλερι ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1 ½ φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια σε φέτες - 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες Κοζάνης Το Μαρκάτι
- ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο (arborio)
- 5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Οδηγίες
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο:
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να ροδίσει ελαφρώς το σκόρδο.
- Αφαιρέστε το σκόρδο από το τηγάνι.
- Προσθέστε τα μυρωδικά και το σέλερι:
- Προσθέστε τον μαϊντανό, το σέλερι, το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι και ανακατέψτε.
- Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το σέλερι.
Μαγειρέψτε τα μανιτάρια: Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά.
Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Προσθέστε υγρά και ρύζι: Ρίξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και ανακατέψτε το ρύζι.
Ζεσταίνετε μέχρι να σιγοβράσει.
Μαγειρέψτε το ριζότο: Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών στο ριζότο σιγά σιγά, ένα φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί κάθε φλιτζάνι πριν προσθέσετε το επόμενο.
Ολοκλήρωση και σερβίρισμα: Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο και το τριμμένο παρμεζάνα. Σερβίρετε ζεστό.
enikos.gr