HighlightsΕξορμήσειςΚοζάνηΟδηγός πόλης - Προτάσεις

Τα ελαφάκια του Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης!

Δυο περίπου χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Δημητρίου, στον Δήμο Ελλησπόντου, βρίσκεται το ορεινό πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα. Το ξεχωριστό σε αυτό το μέρος είναι πως είναι γεμάτο ελάφια. Τα ελαφάκια είναι εξημερωμένα και φυσικά εξοικειωμένα με τους επισκέπτες.  Πλησιάζουν τον κόσμο, αφήνουν να τα αγγίξεις και τρώνε από τα χέρια σου! Το πρώτο ζευγάρι ελαφιών μεταφέρθηκε εκεί μεταξύ του 2002 και 2005.

Οι λόγοι που αξίζει κάνεις να επισκεφτεί το πάρκο είναι πρωτίστως η επαφή με τα αξιαγάπητα ελαφάκια, αλλά ταυτόχρονα και η απίστευτη θέα. Κάτω από το λόφο βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς της ΔΕΗ (του Αγίου Δημητρίου) με τα θηριώδη φουγάρα και τα τεράστια μηχανήματα. Στο πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα μπορεί κανείς να θαυμάσει τις όμορφες τοιχογραφίες και να ανάψει ένα κεράκι.

Το μέρος είναι κατάλληλο για περίπατο, για πικ-νικ και χαλάρωση. Υπάρχουν παντού παγκάκια, κιόσκια και μέρη με ίσκιο. Για τους πιο αθλητικούς υπάρχει εκεί και ένα μικρό γήπεδο με μπασκέτες! Επίσης το Πάρκο διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για όσους θέλουν να ψήσουν.

Δείτε τις φωτογραφίες του kouzounews.gr

1 σχόλιο

δημητρης 5 Νοεμβρίου 2019 at 18:22

φωτογραφίες γεμάτες ζωή ομορφιά και φύση
πολύ ωραία. .

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα