LifestyleΆνδραςΓυναίκα

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη: Όποιος υπουργός δεν υπερψηφίσει το γάμο ομόφυλων φεύγει, εξαίρεση ο Βορίδης

– Όποιος υπουργός ή υφυπουργός δεν συμφωνήσει με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και προτίθεται να απόσχει και πολύ περισσότερο να καταψηφίσει θα τεθεί αυτομάτως εκτός κυβέρνησης.

– Από την απόφαση αυτή εξαιρείται ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τις πηγές μας, που έχει επιλέξει την αποχή, έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό και έχει ενημερωθεί προ ημερών για τη σχετική απόφασή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναγνωρίζει ότι ο Μ. Βορίδης έχει τοποθετηθεί πολύ νωρίς επί του θέματος, κατ΄ ουσίαν όμως τον θέλει εντός κυβέρνησης, καθώς και δυνατό πολιτικό μυαλό διαθέτει -που κάποιοι “τεχνοκράτες” στο Μαξίμου δεν διαθέτουν- και βασικό ανάχωμα ψηφοφόρων προς τα ακροδεξιά της ΝΔ είναι.

Θέτοντας, πάντως, εκτός κυβέρνησης τους διαφωνούντες, πλην Μάκη Βορίδη, ο πρωθυπουργός αποστέλλει και ένα μήνυμα προς τους βουλευτές, πως τυχόν καταψήφιση (ακόμα ίσως και η αποχή) θα αποτελεί κριτήριο στον επόμενο ανασχηματισμόόποτε και αν αυτός γίνει!

Στο κλίμα αυτό, μένει να δούμε ποιοι υφυπουργοί που δεν συμφωνούν με το νομοσχέδιο θα επιμείνουν στη θέση τους ή θα πειστούν από τον …κίνδυνο να χάσουν την καρέκλα τους- άλλωστε θα δούμε και ποιοι βουλευτές που …”πείστηκαν” και άλλαξαν θέση για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομογενών θα υπουργοποιηθούν, ώστε οι πολίτες να διαμορφώσουν άποψη για τις …αρχές που υπηρετούν!

Το ενδιαφέρον, πάντως, επικεντρωνόταν στην υφυπουργό Οικογένειας και Μαρία, Κεφάλα, τον υφυπουργό Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη και έναν ακόμα-ειδικά η Μαρία Κεφαλά πολύ δύσκολα θα αποδεχθεί τη στήριξη του νομοσχεδίου!

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα