HighlightsΚοζάνηΤοπικά Νέα

Θα δούμε χιόνια το Σάββατο στην Κοζάνη;

Χιονοπτώσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο το Σάββατο 16/12

Χιόνια φαίνεται πως θα δούμε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και στην Κοζάνη. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / ΕΑΑ, αξιοσημείωτη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα το τριήμερο Παρασκευή 15/12 – Κυριακή 17/12.

Ο έντονος ατμοσφαιρικός κυματισμός πάνω από την Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας την Πέμπτη 14/12, να δώσουν τις επόμενες ημέρες τη θέση τους σε πολύ ψυχρές αέριες μάζες, με τη συνολική πτώσης της θερμοκρασίας να είναι της τάξης των 10-15 βαθμών κατά τόπους.  Αποτέλεσμα της ίδιας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, θα είναι ο σχηματισμός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα συνοδεύεται από τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο και προοδευτικά θυελλώδεις βοριάδες. Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή του εκτιμώμενου αθροιστικού ύψους χιονιού στη χώρα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 16/12.

Ο Καιρός στην Κοζάνη το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα