Γενικά

«Θέλουμε πίσω τις ζωές μας»: Παρέλαση στα μαύρα για την πυρπόληση της Αγίας Τράπεζας στην Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή τον εμπρησμό στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους (λεπτομέρειες ΕΔΩ), κάτοικοι έκαναν παρέλαση στα μαύρα, ζητώντας «να επιστρέψει η κανονικότητα στο νησί».

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κάτοικοι, από το χωριό Χαλκειός της Χίου, παρέλασαν ντυμένοι στα μαύρα και έχοντας κάνει πανό την εικόνα με τα καμένα Άμφια στην Άγια Τράπεζα της εκκλησιάς του Αγίου Χαραλάμπους καθώς και με πανό με σύνθημα «θέλουμε πίσω την ζωή μας και την κανονικότητά μας».

Οι κάτοικοι ακολουθούσαν το λάβαρο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού στην παρέλαση για τα Ελευθέρια της Χίου (11 Νοεμβρίου 1912), κάνοντας μάλιστα μια μικρή στάση μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και γυρίζοντας το πανό προς το μέρος τους.

Έπειτα, με τα πανό τους αρκετοί κάτοικοι του χωριού, στα όρια του οποίου βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, έμειναν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων μέχρι το τέλος της παρέλασης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους, το οποίο βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, κάηκαν τα Άμφια της Αγίας Τράπεζας, μαζί με το Ιερό Ευαγγέλιο.

Την υπόθεση ερευνά τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου όσο και η Αστυνομία, χωρίς να έχουν υπάρξει μέχρι τώρα ανακοινώσεις, με τους κατοίκους να υποψιάζονται μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες.

Ήταν ένα από τα αρκετά κρούσματα επίθεσης σε εκκλησία που έχει καταγραφεί στην Χίο.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα