EventsΚοζάνηΟδηγός πόλης - Προτάσεις

Θερινό σινεμά Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης: «Ένας υπέροχος απατεώνας»

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 , οι θερινές κινηματογραφικές προβολές από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης, ξεκινούν αισίως. Η προβολή της πρώτης ταινίας “Ένα αστέρι γεννιέται” ακυρώθηκε εξαιτίας των τότε κακών καιρικών συνθηκών, αλλά αυτή την Τετάρτη στις 9:30μ.μ. θα απολαύσουμε “Στην κερασιά από κάτω”  την κωμωδία «Ένας υπέροχος απατεώνας» (The Fortune Cookie – 1966), σε σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ. Η ταινία σηματοδότησε την πρώτη συνεργασία του κινηματογραφικού διδύμου Τζακ Λέμον και Γουόλτερ Ματάου, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Χάρι Χίνκλ (Τζακ Λέμον) ένας κάμεραμαν του CBS που καταγράφει μέσω της κάμεράς του έναν αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου, μεταφέρεται επειγόντως στο νοσοκομείο, όταν έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τον παίκτη των Κλίβελαντ Μπράουνς Λούθερ “Μπουμ Μπουμ” Τζάκσον (Ρόναλντ Ριτς), ο οποίος μην έχοντας παρατηρήσει τον καμεραμάν πέφτει πάνω του προκειμένου να σώσει τη μπάλα. Τα τραύματα του Χάρι δεν είναι σοβαρά, αλλά ο μηχανορράφος κουνιάδος του Γουίλιαμ Τζίνγκριτς (Γουόλτερ Ματάου), τον πείθει να προσποιηθεί ότι έχει υποστεί μερική παράλυση του κάτω άκρου και τριών δαχτύλων του άνω άκρου, προκειμένου να εισπράξουν αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία. Ο Χάρι διστακτικά αποφασίζει να υποκύψει στην πρόταση του Γουίλι, εφόσον ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο ίσως να κατααφέρει να ξανακερδίσει την πρώην του σύζυγο, Σάντι (Τζούντι Γουέστ). Η ασφαλιστική εταιρία υποψιάζεται ότι η παράλυση του Χάρι είναι προσποιητή και προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον Τσέστερ Πέρκι (Κλιφ Όσμοντ) να διελευκάνει το ζήτημα. Έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού μεταξύ του Τσέστερ Πέρκι και του Γουίλι, ενώ παράλληλα ο Μπουμ Μπουμ επισκέπτεται συχνά τον Χάρι λέγοντάς του πόσο άσχημα αισθάνεται για το ατύχημα που προκάλεσε άθελά του. Ο Χάρι καταλαβαίνει ότι η Σάντι έχει επιστρέψει δίπλα του οδηγημένη από την απληστία και ότι οι πράξεις του πρόκειται να κάνουν κακό στους γύρω του και αποφασίζει να πει την αλήθεια πάνω στην κατάστασή του.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα