Γενικά

Θεσσαλονίκη: “Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης” λέει ο ιερέας που κατηγορείται ότι “ξάφρισε” €1,3 εκατ. από πολίτες

«Δεν φοβάμαι και είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης», λέει o 68χρονος Αρχιμανδρίτης που μαζί με ακόμα ένα άτομο κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν έξι πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους απέσπασαν συνολικά 1.350.000 ευρώ.

Ο 68χρονος ιερέας που λειτουργεί σε μεγάλο ναό της Θεσσαλονίκης κι εναντίον του ίδιου και πέντε ακόμα ατόμων έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού και κατά εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

«Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μου το επιτρέπει ο εισαγγελέας. Αν μου φέρεται ένα χαρτί από την εισαγγελία που μου δίνει την άδεια να μπορώ να μιλήσω και να σας πω τα πάντα» λέει στο newsit.gr o αρχιμανδρίτης που ιερουργεί για 39 συνεχόμενα χρόνια σε συγκεκριμένη εκκλησία της Θεσσαλονίκης και συνεχίζοντας προσθέτει: «Δεν φοβάμαι, εάν φοβόμουν δεν θα βρισκόμουν στο ναό και δεν θα περιφερόμουν γύρω από αυτόν ώστε να μπορεί να με βλέπει ο κόσμος. Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης».

Ο 68χρονος αρχιμανδρίτης μαζί με έναν 61χρονο ιερέα ο οποίος έχει καθαιρεθεί και τέσσερα ακόμα άτομα φέρονται να εξαπάτησαν πολίτες της Θεσσαλονίκης και να τους άρπαξαν 1,35 εκατομμύρια ευρώ. Η κομπίνα φέρεται να είχε στηθεί με πρωταγωνιστή τον 68χρονο Αρχιμανδρίτη ο οποίος πλάσαρε τον εαυτό του ως τον επόμενο Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης.

Έτσι κατάφεραν να πείσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν το παραπάνω πόσο λέγοντας τους ότι οι δωρεές αυτές θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθεί η παρασκηνιακή διαδικασία εκλογής του Αρχιμανδρίτη. Μάλιστα θα δίνονταν όπως κατήγγειλαν τα θύματα ως δώρα σε διάφορα φυσικά πρόσωπα και φορείς, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες τους υπόσχονταν ότι θα τους επιστρέψουν τα χρήματα.

Πηγή

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα