LifestyleΠαιδί

Θεσσαλονίκη: Μητέρα μήνυσε λυκειάρχη λόγω self test (video)

Μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου όπου φοιτά ο γιός της κάνε μια μητέρα στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Αιτία; Ότι ο λυκειάρχης εφάρμοσε τις εντολές που έχει να μην αφήνει στο σχολείο παιδιά που δεν έχουν κάνει self test κορονοϊού. Η μητέρα κατέθεσε μήνυση αλλά με προφορική εντολή εισαγγελέα, ο διευθυντής δεν συνελλήφθη.

Η μητέρα του αγοριού, η Σοφία Ρωμαίου, μίλησε στο newsit.gr και παραδέχτηκε ότι δεν αφήνει το παιδί της να κάνει το (υποχρεωτικό δυο φορές την εβδομάδα) self test κορονοϊού γιατί… υπάρχει σχέδιο «να απομονώσουν τα παιδιά σε δομές όπως έτσι ανακοίνωσε και ο Χαρδαλιάς».

Η γυναίκα είχε λεκτική διαμάχη με τον διευθυντή, όχι μόνο σήμερα αλλά από την περασμένη Δευτέρα, όταν για πρώτη φορά ο λυκειάρχης δεν επέτρεψε στο παιδί της να μπει στο σχολείο γιατί δεν είχε κάνει το self test.

«Ο διευθυντής εδώ και τρεις ημέρες διώχνει το παιδί από το σχολείο. Χθες είχαμε και κακόβουλες πράξεις, σωματικές βλάβες», είπε και ισχυρίστηκε ότι χθες ενώ επιχείρησε να μπει με το παιδί στο σχολείο, δεν της το επέτρεψαν ο διευθυντής και «άλλοι καθηγητές άνδρες, με έσπρωχναν βίαια. Έχω υποστεί βλάβη στο γόνατο μου, είναι πρησμένο και θα πάω και σε ιατροδικαστή για εξέταση και παράλληλα μου έκλεισε τα χέρια στην καγκελόπορτα».

«Εγώ δεν θέλω να κάνει το self test. Δεν γνωρίζουμε τι είναι και τι βλάβες μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό των παιδιών μας. Και δεν θέλω να κάνω ούτε την υπεύθυνη δήλωση, αυτή που ζητάνε ότι αν είναι θετικό η αρνητικό το τεστ» συνέχισε και έφτασε μέχρι το σημείο να ισχυριστεί πως αν ένα παιδί βρεθεί θετικό θα πάει σε δομή, μακριά από την οικογένειά του!

Η μητέρα του μαθητή είπε πως δεν είναι μόνη, αφού υπάρχουν κι άλλοι γονείς που έχουν τις ίδιες απόψεις με εκείνη. Πως θα κινηθούν μαζικά και πως ήταν η ίδια που κάλεσε την αστυνομία και την «ευρωπαϊκή αστυνομία».

Δείτε όλα όσα είπε

Σήμερα (14.04.2021) το μεσημέρι, σύμφωνα με το thestival.gr, εκτός από τη Σοφία Ρωμαίου, έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου συγκεντρώθηκε και μια ομάδα περίπου 30 ατόμων για… συμπαράσταση. Στο video αναφέρθηκε η μητέρα του μαθητή σε “θεματοφύλακες του Συντάγματος”. Όπως αναφέρει το thestival.gr, κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικούς μπερέδες. Όταν είδαν να φτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας, το περικύκλωσαν και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να συλλάβουν τον διευθυντή.

Όταν η ομάδα των “θεματοφυλάκων” προκάλεσε ένταση, κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ένας από τους “θεματοφύλακες” οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ευόσμου γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση. Η μητέρα του μαθητή και η ομάδα των θεματοφυλάκων συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου. “Δεν είμαστε αρνητές του κορονοϊού αλλά είμαστε θεματοφύλακες του συντάγματος” φώναζαν προς τους δημοσιογράφους κάποιοι από εκείνους που φορούσαν τους στρατιωτικούς μπερέδες.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης
Με πληροφορίες και από thestival.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα