LifestyleΠαιδί

Θεσσαλονίκη : Βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα

Βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα που αγνοείται από το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας στο in.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε ότι η μικρή Μαρκέλλα βρέθηκε πριν από λίγη ώρα.

Η Μαρκέλλα Βεράμη εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανήλικη πλησίασε διερχόμενη γυναίκα και εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τις αρχές.

Οι ώρες αγωνίας

Τα τελευταία 24ωρα είχε σημάνει συναγερμός στις Αρχές για τον εντοπισμό της καθώς τα ίχνη της χάθηκαν κατά το γυρισμό από το σχολείο της.

Σύμφωνα με μαρτυρία συμμαθητή της, που επικαλούνται οι γονείς της 10χρονης, μετά το σχόλασμα και ενώ εκείνος τη συνόδευε προς το σπίτι, στα μισά της διαδρομής μια κοκκινομάλλα γυναίκα την φώναξε το με το όνομά της, λέγοντας της ότι την στέλνει η μητέρα της.

«Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά» φέρεται να είπε η άγνωστη κοκκινομάλλα.

Οι αρχές είχαν στήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της, ενώ και στα social media οι χρήστες κυκλοφορούν τη φωτογραφία του κοριτσιού προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες της έρευνας.

Η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της».

Όσον αφορά την κοκκινομάλλα γυναίκα που φέρεται να πλησίασε και να έφυγε με την Μαρκέλλα, τα παιδιά κοίταξαν σκίτσα για να την αναγνωρίσουν.

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Την 10χρονη, σύμφωνα με την μητέρα, δεν την είχε πλησιάσει ποτέ κανείς όταν γυρνούσε από το σχολείο στο σπίτι και ήταν πάντα χαμογελαστή μόλις επέστρεφε.

Στο «Φως στο Τούνελ», η θεία της Μαρκέλλας

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η θεία της Μαρκέλλας απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο συμμαθητής της 10χρονης άλλη εικόνα της έδωσε στην αρχή και άλλη αργότερα, πιθανόν επηρεασμένος από την εξαφάνισή της.

«Μου έλεγε ότι τις ακολούθησε και τις είδε να μπαίνουν σε μια οικοδομή, κάτι το οποίο αργότερα δεν υποστήριξε. Μου είπε ότι τη γυναίκα αυτή την είχε ξαναδεί στο πάρκο που πήγαινε με τη Μαρκέλλα και μάλιστα μόνη της χωρίς παιδί. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι κατέθεσε στις Αρχές».

Στη ζωντανή σύνδεση ήταν και ο αδελφός της αγνοούμενης μαθήτριας Χρήστος Βεράμης. Όπως είπε, μαζί με φίλους ερεύνησε όλη την περιοχή και πήγαν και σε καταστήματα να δουν υλικό από κάμερες.

Η κοινωνική λειτουργός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» Σία Κακαρούμπα, ανέφερε πως η ενεργοποίηση του συναγερμού καθυστέρησε αρκετές ώρες λόγω ασυνεννοησίας των Αρχών.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στην εκπομπή ήταν αρκετές. Κάποιες από αυτές κρίνονται ως ιδιαίτερα σοβαρές και θα δοθούν στις Αρχές για περαιτέρω έρευνα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα