Lifestyle Tips Γυναίκα

Τι είναι η παγοθεραπεία προσώπου;

Με την παγοθεραπεία, το πρόσωπό μας αποκτά ένα λαμπερό και glowy look. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να τοποθετούμε τα προϊόντα περιποίησης μας στο ψυγείο, και να τα εφαρμόζουμε κρύα.

Παρόλο που το παγάκι στο πρόσωπο χρησιμοποιείται ως θεραπεία εδώ και πολλά χρόνια, πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα ως beauty trend.

Πρόκειται για μία διαδικασία, στην οποία τοποθετείται πάγος στο πρόσωπό μας. Με αυτόν τον τρόπο, η χαμηλή θερμοκρασία προκαλεί αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά και αυτό επιφέρει μία σειρά από οφέλη. 

 •  Πώς γίνεται;

Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο από κάποιον ειδικό σε ινστιτούτο αισθητικής ή ιατρείο, όσο και χρησιμοποιώντας μόνοι μας ειδικά gadgets ή απλά παγάκια. Οι ειδικοί έχουν δημιουργήσει gadgets και εργαλεία ομορφιάς, ώστε να κάνουν εύκολη τη διαδικασία για εφαρμογή στο σπίτι.

 • Υπάρχει μηχάνημα παγοθεραπείας;

Υπάρχουν εξειδικευμένα μηχανήματα σε ιατρεία με εξειδίκευση τη δερματολογία και την αισθητική του προσώπου, ώστε να κάνετε την παγοθεραπεία με ασφάλεια.

 

Παγοθεραπεία: οφέλη

Αν έχετε ξυπνήσει και νιώθετε την επιδερμίδα σας θαμπή και χωρίς υγιή όψη, η κρυοθεραπεία είναι η κατάλληλη κίνηση για εσάς! Ιδιαίτερα έπειτα από περιόδους άγχους ή χωρίς αρκετό ύπνο, θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο όμορφη και νεανική.

Ακολουθούν τα οφέλη που προσφέρει το skin icing:

1. Μειώνει τα πρηξίματα & τα σημάδια κούρασης

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι ο πάγος προσφέρει πολλά οφέλη, όταν εφαρμόζεται σε τραυματισμούς. Το ίδιο ισχύει και όταν το τοποθετούμε στο πρόσωπό μας. Ουσιαστικά, το κρύο βοηθάει στην αποφυγή κατακράτησης των περιττών υγρών από το λεμφικό σύστημα, το οποίο συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος του προσώπου.

2. Ελαττώνει τις σακούλες στα μάτια

Για τον ίδιο λόγο, το κρύο μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση των σημαδιών κούρασης κάτω από τα μάτια, όπως είναι οι σακούλες. Γι’ αυτό πλέον πολλές εταιρείες βγάζουν κρέμες ματιών με μεταλλικό roll-on για μασάζ, το οποίο όταν μπει στο ψυγείο προσφέρει τα οφέλη της κρυοθεραπείας (π.χ. Lierac Hydragenist Gel Yeux)! Με το παγάκι, αν οι σακούλες οφείλονται σε κατακράτηση υγρών, τότε ο πάγος συμβάλλει στο να φαίνονται λιγότερο. Αν, όμως, οι σακούλες προέρχονται λόγω γενετικών αιτιών, η εφαρμογή του δεν θα επιφέρει ιδιαίτερα αποτελέσματα.

3. Κάνει την επιδερμίδα πιο φωτεινή

Θέλετε άμεση λάμψη στο δέρμα σας; Ένα παγάκι μπορεί να σας βοηθήσει! Το “πάγωμα” συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να μειώσει τους πόρους και τις ρυτίδες. Αυτό σημαίνει πως η επιδερμίδα δείχνει άμεσα πιο νεανική και λαμπερή, καθώς προκαλεί ένα στιγμιαίο lifting εφέ.

4. Δρα κατά της ακμής

Η παγοθεραπεία επιβραδύνει τη φλεγμονή, ενώ πετυχαίνει σύσφιγξη πόρων της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η υπερβολική παραγωγή της λιπαρότητας. Εάν χρησιμοποιείτε πάγο για να βοηθήσετε τη μείωση της ακμής, μην ξεχάσετε να αλλάζετε συχνά τον πάγο και το περιτύλιγμα για να αποφύγετε τη διάδοση των βακτηρίων.

5. Είναι μία οικονομική και εύκολη μέθοδος

Αν επιλέξετε να κάνετε παγοθεραπεία στο σπίτι, δε χρειάζεστε εξοπλισμό ή προϊόντα για να την εφαρμόσετε. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά παγάκια και ένα κομμάτι από ύφασμα, ώστε να τα εφαρμόσετε στο δέρμα σας. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν απλό και εύκολο τρόπο ώστε να καλύψετε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας στο σπίτι.

Πώς εφαρμόζουμε την παγοθεραπεία στο σπίτι με ασφάλεια;

Θα χρειαστείτε ένα μαλακό βαμβακερό πανί, ένα χαρτομάντηλο και 4-5 παγάκια. Έπειτα, χρησιμοποιήστε καλυμμένα τα παγάκια για να κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις, για 1-2 λεπτά.

Τα σημεία εφαρμογής είναι:

 • Πηγούνι- προγούλι
 • Χείλη
 • Μύτη
 • Μάγουλα
 • Μέτωπο

Η διαδικασία είναι η παρακάτω:

 1. Καθαρίστε το πρόσωπό σας με κάποιο καθαριστικό gel προσώπου.
 2. Εφαρμόστε τα παγάκια στο πρόσωπο, καλυμμένα με βαμβακερό πανί.
 3. Χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντηλο, για να σκουπίσετε το υπερβολικό υγρό που μπορεί να πέσει από τα παγάκια.
 4. Μην κρατάτε τον πάγο στο δέρμα σας για πολλή ώρα. Η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να επιφέρει έως και έγκαυμα.

Extra Tips για καλύτερα αποτελέσματα

Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

 • Μην χρησιμοποιείτε τη μέθοδο, περισσότερες από μία φορά ανά ημέρα.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό αλόης για τα παγάκια, ή πράσινο τσάι (ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας).
 • Πριν ξεκινήσετε, ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού.
 • Μετά την παγοθεραπεία, περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με serumενυδατική κρέμα και κρέμα ματιών.

Παγοθεραπεία: αντενδείξεις

Το skin icing είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους, υπάρχουν συγκεκριμένες καταστάσεις και παθήσεις που θα πρέπει να αποφευχθεί. 

Για ποιον δεν είναι:

 • Λεπτό ή ευαίσθητο δέρμα

Ο πάγος στο πρόσωπο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ερυθρότητα, ειδικά στα άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.

 • Ευρυαγγείες

Είναι καλό να αποφεύγετε την εφαρμογή πάγου στα σημεία του προσώπου που έχουν ευρυαγγείες, καθώς ο πάγος μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνισή τους.

 • Επεμβάσεις προσώπου

Αν βρίσκεστε σε διαδικασία ανάρρωσης από αισθητική χειρουργική, λέιζερ, peeling ή άλλη διαδικασία/θεραπεία ομορφιάς θα πρέπει να αφήσετε την επιδερμίδα σας να επουλωθεί με φυσικό τρόπο. Προτείνουμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του ιατρού σας, ώστε η επιδερμίδα σας να ανακάμψει γρήγορα.

Συμπέρασμα

Η παγοθεραπεία αποτελεί μία εύκολη διαδικασία, ώστε το πρόσωπο να παραμένει νεανικό και λαμπερό. Εφαρμόζεται εύκολα, είτε στο σπίτι, είτε σε ιατρείο με κάποιο ειδικό μηχάνημα. Μετά την εφαρμογή της, μπορείτε να προχωρήσετε στην περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Πηγη: https://www-vita4you-gr.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα