Γενικά

Τι είναι ο κωδικός 7 που προστίθεται στα SMS για τις μετακινήσεις – Όλα τα σενάρια για lockdown και Χριστούγεννα

Τα sms στο 13033 φαίνεται πως δεν θα βγουν εύκολα από την καθημερινότητά μας, δεδομένου ότι ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων στη χώρα μας από τον κορονοϊό, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων είναι καθοριστικές και θα αποτελέσουν και τη ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία θα βασιστεί η κυβέρνηση για να καταρτίσει τον «οδικό χάρτη» επανεκκίνησης της οικονομίας τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών.

Εν τω μεταξύ, στην κυβερνητική ζυγαριά βαραίνουν αφενός οι ασφυκτικές πιέσεις στο σύστημα υγείας και το τεστ αντοχών των υγειονομικών και αφετέρου η κόπωση των πολιτών σε συνδυασμό με τα ισχυρά οικονομικά πλήγματα στην αγορά.

Στο μοντέλο, πάντως, της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, που φαίνεται ότι προκρίνεται καθοριστική σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων είναι η εικόνα που θα διαμορφώσουν τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων σε έως και 3.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

sms στο 13033: Σκέψεις για δημιουργία κωδικού 7 για μετακίνηση σε κατάστημα λιανεμπορίου

Παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο για άρση των περιορισμών για τα καταστήματα εποχικών ειδών, αλλά και τα πολυκαταστήματα, τη 14η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του Μαξίμου έχει πέσει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας ακόμα κωδικός, να στέλνουν οι πολίτες sms με κωδικό 7 όπου θα επιτρέπεται η μετακίνηση τους σε κάποιο κατάστημα του λιανεμπορίου.

«Εφόσον οι ειδικοί δώσουν το σήμα και τα εργαλεία, τότε θα υπάρξει επανεκκίνηση, οποιαδήποτε επανεκκίνηση όμως, θα γίνει κάτω από κανόνες», ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου σχετικά με την άρση του lockdown.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης τόνισε πως είναι ξεκάθαρο πως «την προσεχή Δευτέρα δεν θα λειτουργήσει καμία δραστηριότητα», επεσήμανε ωστόσο ότι, «όλοι θα προλάβουν να προετοιμαστούν». Ερωτηθείς για τη διατήρηση του μέτρου των sms για τη μετακίνηση, απάντησε πως «είναι εκ των προτέρων μια επιλογή περιορισμού, όμως οι περιορισμοί δεν θα αρθούν όλοι» και εξήγησε πως «σίγουρα θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων».

sms στο 13033: Ρεβεγιόν με μηνύματα για άδεια μετακίνησης

Παραμονή και ανήμερα, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, εξετάζεται να γίνονται μετακινήσεις με SMS.

Συγκεκριμένα, στις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι την 1η Ιανουαρίου, περιλαμβάνονται:

  • απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομο
  • απαγόρευση μετάβασης σε χειμερινά θέρετρα
  • Κλειστά όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας
  • απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων
    κλειστές οι αίθουσες ξενοδοχείων για ρεβεγιόν
  • και ίσως απαγόρευση της κυκλοφορίας από το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μέχρι το πρωί της επομένης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα