Γενικά

Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές λόγω κορωνοϊού – Υφ. Παιδείας: Κάνουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα

Πνελλαδικές 2020: «Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάνουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα, και για τις πανελλαδικές και για όλα. Είμαστε σίγουροι και θα φροντίσουμε για τα παιδιά και για τον προγραμματισμό τους. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει προβληματισμός αλλά φροντίζουμε να τα έχουμε όλα καλυμμένα», επισημαίνει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Παιδείας -μετά την ανακοίνωση για εξάπλωση των κρουσμάτων του κοροναϊού, έχει κλείσει τα Σχολεία (Πανεπιστήμια και ΙΕΚ στις πληττόμενες περιοχές και συγκεκριμένα στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Ζάκυνθο. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την ίδια στιγμή, παραμένουν κλειστά τα 28 σχολεία που σχετίζονται με άτομα που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού.

Σήμερα μετά από απόφαση, είναι κλειστό και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς φοιτητής παρουσίασε ύποπτο κρούσμα και σχετίζεται με επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Αχαΐα. Τα αποτελέσματα του φοιτητή έδειξαν ότι είναι αρνητικά.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία του την Πέμπτη για μία μέρα και σήμερα, Παρασκευή, λειτουργεί κανονικά.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε στο OPEN ότι οι απουσίες δεν θα προσμετρηθούν για τα παιδιά που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό αρκεί να έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. «Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τα σχολεία. Σημασία έχει η ομαλότητα αυτής της διαδικασίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

 

«Κάνουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα, και για τις πανελλαδικές και για όλα. Είμαστε σίγουροι και θα φροντίσουμε για τα παιδιά και για τον προγραμματισμό τους. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει προβληματισμός αλλά φροντίζουμε να τα έχουμε όλα καλυμμένα», ανέφερε η κυρία Ζαχαράκη.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα