Γενικά

Τις Μέρες Αυτές Θυμόμαστε Και Αυτούς Τους Ανθρώπους

Από :Εργαζομενοι σε Δημους

“Τις μέρες αυτές που όλοι προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στην προστασία της δημόσιας, αλλά και ατομικής μας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι από τις πλέον ευάλωτες ομάδες σε περιπτώσεις πανδημίας.
Ο λόγος είναι ότι εκ των πραγμάτων έρχονται σε απευθείας επαφή με ό,τι πετάμε στα απορρίμματα και την ανακύκλωση και με δεδομένη την σχετικά μεγάλη παραμονή του ιού ιδιαίτερα σε πλαστικές και χάρτινες επιφάνειες και την υψηλή μεταδοτικότητά του, ο κίνδυνος επιμόλυνσης αυτής της κατηγορίας εργαζομένων γίνεται πολύ υψηλότερος από αυτόν του μέσου πολίτη.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη διαχείριση απορριμμάτων αποτελούν τη δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας, μετά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας.
Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να βάλουμε όλοι ένα χεράκι για να προστατεύσουμε αλλά και για να βοηθήσουμε αυτούς τους εργαζόμενους.
Σημειώστε ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων βρίσκονται ούτως ή άλλως σε μια επιπρόσθετη πίεση διότι το κλείσιμο των σχολείων και η χρήση αδειών Ειδικού Σκοπού σε αρκετές περιπτώσεις μειώνουν το διαθέσιμο προσωπικό, που είχε ήδη υποστεί σημαντικές μειώσεις την περίοδο των μνημονίων».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα