Πώς μια οικογενειακή επιχείρηση από μια μικρή πόλη μπορεί να κατακτήσει τη Θεσσαλονίκη; Το Funky Monkey δίνει τη δική του απάντηση εδώ και έναν χρόνο, φέρνοντας στο 21 της Παλαιών Πατρών Γερμανού ένα στέκι γεμάτο αυθεντικότητα, αγάπη και λίγη τρέλα, όπως ακριβώς το πρώτο μαγαζί που δημιουργήθηκε το 2019 στην Κοζάνη.

Ξεκινώντας από εκεί, η ομάδα, που είναι ταυτόχρονα και οικογένεια, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δίδυμο αδελφάκι που ήδη έχει κατακτήσει τις καρδιές των Θεσσαλονικιών.

Funky Monkey

Το Funky Monkey είναι πολύχρωμο, χαρούμενο και φυσικά funky και έχει φτιαχτεί από τα χεράκια των ανθρώπων του. Τα vintage διακοσμητικά των τοίχων –από πλεκτά μέχρι κάδρα και καθρέφτες– είναι handmade από τους γονείς της Λίλας, που μαζί με τον Αργύρη, τον Δημήτρη (Dida), τη Βάσω και τον Γιάννη δημιούργησαν αυτό το concept που δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου φτιάξει το κέφι. Οι πολυέλαιοι –αλά παλαιά– συνδυάζονται με τις διάσπαρτες μαϊμούδες και τις floral ταπετσαρίες των επίπλων και καταφέρνουν να φτιάξουν μια ατμόσφαιρα άκρως ιδιαίτερη.

Οι γεύσεις έρχονται να προστεθούν στους λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείς το Funky Monkey. Το brunch menu περιλαμβάνει μια σειρά από πιάτα βασισμένα σε φρέσκα υλικά εποχής –πολλά από αυτά έρχονται από την οικογενειακή καλλιέργεια στην Κοζάνη– και προτείνει συνταγές κλασικές της ελληνικής παράδοσης, εκτελεσμένες με πολλή φροντίδα. Τα αυγά στραπατσάδα αλλά και το ξεχασμένο ρυζόγαλο είναι στα must try για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Φυσικά δεν λείπουν οι healthy επιλογές, γιατί αυτή η «μαϊμού» ξέρει καλά από υγιεινή διατροφή και το καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά ενός avocado bowl. Όλη την ημέρα η κουζίνα δημιουργεί πιάτα finger food για εκείνες τις μεσημεριανές πείνες ή τις βραδινές βόλτες που θέλεις κάτι να τσιμπήσεις με το ποτό σου – άλλο μεγάλο κεφάλαιο που θα λατρέψεις.

Funky Monkey

Τα signature cocktails του Funky Monkey είναι μια διαδραστική εμπειρία που δεν μοιάζει με τίποτα απ’ όσα έχεις δει μέχρι τώρα. Ο Αργύρης και ο Dida επιμελούνται το δημιουργικό κομμάτι του μπαρ. Με συστατικά που μαγειρεύονται στο εργαστήρι του Funky Monkey και δημιουργικότητα που παίζει με τους κανόνες του mixology, η λίστα των κοκτέιλ είναι μια αληθινή έκπληξη. Καθένα παρουσιάζεται σε handmade κατασκευή –και εδώ οι γονείς των παιδιών έκαναν το θαύμα τους– που εκφράζει το concept του ονόματός του και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Το Mida’s Touch με το ξύλινο χέρι, το Turn me around με τα φιαλίδια που πρέπει να αναποδογυρίσεις στο ποτήρι και το Chem Flux που αλλάζει χρώμα και έρχεται σε μια άκρως laboratory βάση είναι κάποιες από τις εντυπωσιακές προτάσεις.

Όλες οι στιγμές στο Funky Monkey συνοδεύονται από funky ήχους –τι άλλο;– και σου αποδεικνύουν ότι αυτό το στέκι φτιάχτηκε για να μοιράζει χαμόγελα και αυθεντική έκπληξη που τόσο λείπει από την καθημερινή μας διασκέδαση.

Funky Monkey

Παλαιών Πατρών Γερμανού 21, Θεσσαλονίκη, 2310 26 8733

Facebook: Funky Monkey SKG

Instagram: funkymonkey.skg