LifestyleTips

Το Μαρκάτι μας εμπνέει για νόστιμες δημιουργίες: Λαχταριστή Κοτόπιτα με κρέμα και μανιτάρια

Το Μαρκάτι μας εμπνέει να ξεκινήσουμε όμορφα την εβδομάδα μας με νόστιμες δημιουργίες. Σήμερα το μενού έχει κοτόπιτα με κρέμα και μανιτάρια.

Υλικά 

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 1 ½ φλ. χλιαρό φρέσκο γάλα Κοζάνης Το Μαρκάτι 
  • 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 150 γραμ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρόκος αυγού για το άλειμμα
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Βράζουμε τα φιλέτα, με νερό να τα καλύπτει, για 15 λεπτά. Αφήνουμε να σταθούν στο ζωμό για 10 λεπτά.

Κρατάμε 1/2 φλ. ζωμό και τον υπόλοιπο τον βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για μελλοντική χρήση. 

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. 

Σε πλασοτέ κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πιούν τελείως τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και αφήνουμε για 3 λεπτά να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. 

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για 1 λεπτά. Τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε το ζωμό και το φρέσκο γάλα Κοζάνης Το Μαρκάτι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ξανανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. 

Σιγοβράζουμε να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας που και που. 

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύουμε. Η κρέμα κοτόπουλο σε αυτή τη φάση πρέπει να είναι πηχτή να μην τρέχει.

Για τo τύλιγμα

Απλώνουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 

Ακουμπάμε την κρύα πηχτή γέμιση κατά μήκος. 

Διπλώνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό.

Ρολάρουμε με την βοήθεια της λαδόκολλας να σταθεί με την ένωση προς τα κάτω. 

Χαράζουμε ελαφρά σε μερικά σημεία την επιφάνεια. 

Αλείφουμε με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό. 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το ρολό για περίπου 30 λεπτά.

Την αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά στον πάγκο και κόβουμε σε κομμάτια.

 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα