LifestyleTips

Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με ελάχιστα μόνο υλικά & γάλα Μαρκάτι

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο Φρέσκο γάλα Κοζάνης πλήρες “Το Μαρκάτι”

2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη

1 κουβερτούρα

1 φακ. ανθός αραβοσίτου γεύση σοκολάτα

2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ

Για τη σαντιγί 

1 μορφατ

1 ζαχαρούχο γάλα  

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε (όχι να βράσει) το γάλα Κοζάνης “Το Μαρκάτι” με τη ζάχαρη.
  • Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το ανθός αραβοσίτου και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να πήζει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα πυρέξ, το στρώνουμε ομοιόμορφα και να το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει χτυπάμε με μίξερ το μορφατ σε ένα μπολ μεχρι να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει μια αέρινη κρέμα.
  • Τοποθετούμε τη σαντιγί στο πυρέξ πάνω από το μίγμα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Προαιρετικά θρυματίζουμε μια γκοφρέτα πάνω από το γλυκό ή οποιαδήποτε σοκολάτα της αρεσκείας σας.

Της φίλης Ι.Χ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα