ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο Φρέσκο γάλα Κοζάνης πλήρες “Το Μαρκάτι”
2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
1 κουβερτούρα
1 φακ. ανθός αραβοσίτου γεύση σοκολάτα
2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ
Για τη σαντιγί
1 μορφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε (όχι να βράσει) το γάλα Κοζάνης “Το Μαρκάτι” με τη ζάχαρη.
- Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το ανθός αραβοσίτου και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να πήζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα πυρέξ, το στρώνουμε ομοιόμορφα και να το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει χτυπάμε με μίξερ το μορφατ σε ένα μπολ μεχρι να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει μια αέρινη κρέμα.
- Τοποθετούμε τη σαντιγί στο πυρέξ πάνω από το μίγμα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Προαιρετικά θρυματίζουμε μια γκοφρέτα πάνω από το γλυκό ή οποιαδήποτε σοκολάτα της αρεσκείας σας.
Της φίλης Ι.Χ.