Γενικά

Το σχέδιο για τα Χριστούγεννα: Τι θα ισχύει για μετακίνηση εκτός νομού και απαγόρευση κυκλοφορίας

Αυτές τις γιορτές θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και, άρα, δεν θα υπάρξει έξοδος προς τους τόπους καταγωγής και τους χειμερινούς προορισμούς, ενώ θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και οι όποιες μετακινήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με SMS.

Χριστούγεννα στο σπίτι θα κάνουν, όπως όλα δείχνουν, οι Έλληνες, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα καθιστούν πολύ πιθανό το lockdown να παραταθεί πέρα από τις τρεις εβδομάδες που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, ενώ, ακόμα και αν η πανδημία υποχωρήσει, η επάνοδος στην κανονικότητα σε σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση θα γίνει με μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», αυτά τα Χριστούγεννα θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και, άρα, δεν θα υπάρξει έξοδος προς τους τόπους καταγωγής και τους χειμερινούς προορισμούς, ενώ θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και οι όποιες αναγκαίες μετακινήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με SMS.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα καταγραφούν την τρίτη εβδομάδα του lockdown αλλά και μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού, που θεωρείται ότι ευνοεί την πανδημία, θα καθορίσουν το αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει ή θα αναστείλει την υλοποίηση του σχεδίου της άρσης των περιορισμών που έχει καταρτίσει, το οποίο έχει ως στόχο την ενεργοποίηση της αγοράς.

Αν το επιτρέψουν τα δεδομένα και συμφωνήσουν και οι επιστήμονες, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει άρση του lockdown σε τρία στάδια, που θα υλοποιούνται ανά εβδομάδα.

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει:

  • Την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.
  • Την επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου και των εμπορικών καταστημάτων.
  • Το άνοιγμα της εστίασης.

Προς το τέλος της εβδομάδας θα έχει αξιολογηθεί το κατά πόσο το lockdown επηρέασε την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ οι ειδικοί και η κυβέρνηση θα έχουν στα χέρια τους εκείνα τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα τους επιτρέψουν έναν προγραμματισμό.

Να σημειωθεί ότι είναι πιθανόν η άρση των περιορισμών, όταν γίνει, να μην αφορά το σύνολο της χώρας, αλλά τις «πράσινες» περιοχές.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα