Γενικά

Το θρυλικό όπλο του Ελληνικού Στρατού είναι έτοιμο να «ξανανιώσει»

Οι λόγοι που προάχθηκε η λύση αυτή αντί της αντικατάστασής του. 

Είναι το θρυλικό όπλο για τον Ελληνικό Στρατό. Στο διάστημα των τεσσάρων δεκαετιών που υφίσταται, συνόδευσε πάμπολλους έφεδρους στη θητεία τους. Το τυφέκιο G3, που έχει συνδεθεί με τη… χακί εποχή σχεδόν όλων των ανδρών της χώρας που υπηρέτησαν τη «μαμά πατρίδα», ήρθε η ώρα να ανανεωθεί.

Μια σημαντική παρτίδα στάλθηκε προς αναβάθμιση, αποκτώντας απάρτια, όπως σκοπευτικό ερυθράς κηλίδας (red dot), πτυσσόμενο κοντάκιο και ράγα λαβής, ώστε η βολή να γίνει πιο σταθερή.

Ορισμένα από αυτά έχουν ήδη φτάσει σε μονάδες και μέσω της χρήση αξιολογούνται, ενώ είναι δεδομένο πως θα βοηθήσουν τον εκάστοτε χρήστη τους. Εάν όλα πάνε καλά, το πρόγραμμα αναβάθμισης θα επεκταθεί σε όλα τα G3 που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.

Με αυτήν την αναβάθμιση, επί της ουσίας παγιώνεται η επιλογή του Ελληνικού Στρατού στο διαμέτρημα των 7,62 και οποιαδήποτε συζήτηση για το «ελαφρύτερο» 5,56 αποκτά καθαρά φιλολογική αξία, σημειώνει το ρεπορτάζ του news.gr.

Όπως επεσήμανε στην ιστοσελίδα στρατιωτική πηγή, πέρα από το γεγονός πως η μέχρι τώρα απόδοση του G3 έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στον Ελληνικό Στρατό, το πραγματικά γιγαντιαίο απόθεμα σε πυρομαχικά (σφαίρες) καθιστά μάλλον μονόδρομο την επιλογή της αναβάθμισης, καθώς η αλλαγή του τυφεκίου με κάποιο άλλο θα είχε πολλαπλά τεράστιο κόστος, σε μια εποχή που τα οικονομικά της χώρας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα