Γενικά

Τουρκία: Έκαναν πάρτι μέσα σε ιστορικό ορθόδοξο ναό- «Συγγνώμη» ζήτησε ο δήμαρχος Σμύρνης

Σε μία πρωτόγνωρη πρόκληση προς τον χριστιανικό κόσμο προχώρησε ο Δήμος Σμύρνης στην Τουρκία, δίδοντας άδεια να διοργανωθεί πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου της πόλης.

Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος Σμύρνης για το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που έγινε στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κοινότητας αλλά και του κυβερνώντος κόμματος.

«Λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα», ανάφερε στην ανάρτησή του στο Twitter δήμαρχος.

Ο δήμος ανακοίνωσε ότι η εκκλησία χρησιμοποιείται για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και η εκδήλωση δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου. «Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας», ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. «Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της», υπογραμμίζει.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα