HighlightsΓενικά

Τρείς οι θάνατοι από κορωνοΐο στην Ελλάδα!!

Δύο θανάτους από τον νέο κορονοϊό ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (14/03) το υπουργείο Υγείας. Συνολικά η χώρα μας μετράει τρεις θανάτου και 190 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόκειται για έναν 90χρονο, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Ο 90χρονος καταγόταν από την Δαμασκηνιά Βοΐου της Κοζάνης, νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο ασθενής κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι δυο συγγενείς του.

Ο δεύτερος θάνατος αφορά έναν 67χρονο από τη Ζάκυνθο, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί. Ήταν στο γκρουπ προσκυνητών που είχε επισκεφτεί πρόσφατα τους Αγίους Τόπους και η υγεία του είχε επιδεινωθεί. Ήταν ένα από τα 4 κρούσματα στο νησί της Ζακύνθου. Τα άλλα τρία περιστατικά που νοσηλεύονται εκεί, θεωρείται πως βρίσκονται «εκτός κινδύνου»

O πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό ανακοινώθηκε πριν από δύο ημέρες. Πρόκειται για τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα, μέλος της ομάδας των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, είχε καταλήξει και ένας άνδρας 66 ετών από τον SARS-CoV-2 ενώ τουλάχιστον τρία άτομα νοσηλεύονται στην εντατική.

Συνολικά, 190 κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγράφει στην Ελλάδα, εκ των οποίων 11 χωρίς ιστορικό ταξιδιών ή επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σαράντα έξι άτομα νοσηλεύονται σε κατά τόπους νοσοκομεία αναφοράς ενώ για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Ανάμεσα στους ασθενείς είναι και επτά παιδιά.

Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Τα κρούσματα χωρίς προφανές ιστορικό σύνδεσης είναι ενδεικτικά τις «σιωπηλής» εξάπλωσης του ιού για την οποία προειδοποιούσαν τις προηγούμενες εβδομάδες οι λοιμωξιολόγοι, καθώς πολλοί φορείς μεταδίδουν τον κορωνοϊό κατά την ασυμπτωματική φάση.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι σαφώς μεγαλύτερος καθώς, στατιστικά, πολλοί εκδηλώνουν μόνο τα ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19 πιθανολογείται πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών, δεν πηγαίνει ποτέ για εξετάσεις με αποτέλεσμα να μην διαγιγνώσκεται με τον κορωνοϊό. Όλα δείχνουν πως η Ελλάδα εισέρχεται πλέον στην φάση 2 ενώ οι ειδικοί θεωρούν πιθανή μια έξαρση της νόσου στην χώρα μας έως τα μέσα Απριλίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα