Γενικά

Τρεις Παγκόσμιες ημέρες σήμερα 19 Νοεμβρίου

Τρεις Παγκόσμιες ημέρες σήμερα 19 Νοεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αντρών

Η γιορτή αυτή έχει δημιουργηθεί με στόχο να υπενθυμίζεται η συνεισφορά του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και ειδικότερα στην οικογένεια, τον γάμο και φυσικά τη φροντίδα των παιδιών.

Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουαλέταςαθιέρωσε το 2001 την παγκόσμια ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας.

Σκοπός της ημέρας δεν είναι άλλος από την πληροφόρηση του κοινού για το δικαίωμα σε ένα καλύτερο περιβάλλον και η υποχρέωσή του να συνεισφέρει και αυτός στην καθαριότητα και την υγιεινή τους.

Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών

Παγκόσμια ημέρα κατά της  κακοποίησης των παιδιών σήμερα. Μια ημέρα η οποία τιμάται στη χώρα μας εμέσω του «τυφώνα» καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει σε ένα υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον. Ωστόσο, σύμφωνα με την Unicef, παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι 2,7 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε ιδρυματική φροντίδα – και ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος.  Όπως υποστηρίζει η Unicef, η άμεση και μακροπρόθεσμη ζημιά που προκαλείται από τον χωρισμό της οικογένειας και την ακατάλληλη εναλλακτική φροντίδα, ιδιαίτερα σε ιδρύματα, είναι καλά τεκμηριωμένη. Τα ιδρύματα συχνά χαρακτηρίζονται από εγγενώς επιβλαβείς ρυθμίσεις διαβίωσης. Τα παιδιά μπορεί να βιώσουν αναγκαστική συμβίωση και σταθερές ρουτίνες που δεν είναι προσαρμοσμένες στις ατομικές τους ανάγκες. Συχνά στερούνται της ικανότητας να κάνουν επιλογές που ταιριάζουν με τα καλύτερα συμφέροντά τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα