HighlightsΚοζάνηΤοπικά Νέα

«Τρόμαξε» η Κοζάνη με τις αποφάσεις της Πτολεμαΐδας- Εν αναμονή των αυξήσεων στην Τηλεθέρμανση- Ποιες θα είναι οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΚ- Μεγάλα διλλήματα για τους καταναλωτές

Αντίκτυπο και στην Κοζάνη είχε η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΤΗΠ για την αύξηση της τιμής μονάδας της Τηλεθέρμανσης κατά 57%, με την ανησυχία να είναι πλέον διάχυτη για τις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει η ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eptolemeos.gr η εισήγηση της υπηρεσίας δεν έχει κατατεθεί ακόμα προς το Δ.Σ. με το θέμα να παίρνει «παράταση» μιας και οι εκλογές του Οκτωβρίου έφεραν αλλαγή δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα το θέμα να κληθεί να το διαχειριστεί η διοίκηση Κοκκαλιάρη.

Ο νέος Δήμαρχος Κοζάνης έχει πραγματοποιήσει αρκετές επισκέψεις και συναντήσεις στη ΔΕΥΑΚ (όπου έχει θητεύσει ως Πρόεδρος την περίοδο 2009-2010), ενώ τις τελευταίες ημέρες ενημερώνεται για μια σειρά ζητημάτων και ο Παναγιώτης Ματιάκης, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου στο Δ.Σ.

Αν κανείς μιλήσει με οικονομικούς όρους και για προσπάθεια ισορρόπησης των αριθμών η αύξηση στην τιμή της Τηλεθέρμανσης θα πρέπει να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, αν κρίνουμε και την περσινή εισήγηση της υπηρεσίας η οποία προέβλεπε αυξήσεις ύψους 69% με τη δημοτική αρχή τελικώς να εγκρίνει μόλις 10%.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την προπέρσινη χρονιά με την εισήγηση να φτάνει σε ποσοστά αύξησης 43% και την απόφαση να είναι και πάλι στο 10%, με τη νέο Δ.Σ να καλείται πλέον να λάβει ηχηρές αποφάσεις για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και της Τηλεθέρμανσης.

Το όλο κλίμα που δημιουργείται έχει φέρει προβληματισμό σε σειρά πολιτών στην Κοζάνη, οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλο δίλλημα για την επιλογή του τρόπου θέρμανσης.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Πολιτικού Μηχανικού και νεοεκλεγέντα Περιφερειακού Συμβούλου, Χάρη Γκοβεδάρου, ο οποίος τονίζει κάνει λόγο για μεγάλο δίλλημα σε ανθρώπους που είτε χτίζουν νέες κατοικίες, είτε έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και έχουν Τηλεθέρμανση:

«Δίλημμα αποτελεί πλέον η επιλογή τροφοδότησης του συστήματος θέρμανσης των νέων οικοδομών στην πόλη της Κοζάνης, είτε πρόκειται για μονοκατοικίες είτε για πολυκατοικίες.

Επίσης δίλημμα-παρότι τροφοδοτούνται από το δίκτυο Τ/Θ- για υφιστάμενες κατοικίες που ανακαινίζονται και επιδοτούνται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Η μεγάλη επερχόμενη αύξηση της τιμής μονάδας της τηλεθέρμανσης αλλά και η παλαιότητα του εσωτερικού δικτύου της Τ/Θ με τις συνεχείς διαρροές και διακοπές παροχής, οδηγούν πολλούς συμπολίτες μας σε σκέψη και εν τέλει σε απόφαση για επιλογή συστήματος θέρμανσης μέσω αντλιών θερμότητας αντί της τηλεθέρμανσης».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα