Γενικά

«Τσιμπημένο» το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Νοέμβριο – Που αποδίδεται η αύξηση κατά 1,5 λεπτό του ευρώ ανά κιλοβατώρα

Αυξημένα κατά 1,5 λεπτό σε σχέση με την τιμή του Οκτωβρίου (15,5 λεπτά) είναι το τιμολόγια της ΔΕΗ για τον Νοέμβριο που διαμορφώνεται στα 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με το τιμολόγιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα η τιμή διαμορφώνεται σε 18,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 16,7 και για το νυχτερινό ρεύμα σε 12,9 λεπτά, από 11,4.

Η αύξηση αντανακλά την άνοδο των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας που οφείλεται με τη σειρά της στην αύξηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου σε επίπεδα πάνω από τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα μετά τα γεγονότα στο Ισραήλ.

Πάντως για σήμερα Σάββατο η τιμή στο Χρηματιστήριο είναι μειωμένη κατά 31% σε σχέση με χθες Παρασκευή -διαμορφώνεται στα 71,51 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 103,82- καθώς η ζήτηση καλύπτεται κατά 52% από ανανεώσιμες πηγές και υδροηλεκτρικά ενώ η συμμετοχή του φυσικού αερίου είναι περιορισμένη στο 8,1%.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα