Γενικά

Βέροια: Μία από τις ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας που οι οδηγοί σταματούν στις διαβάσεις

Είδες πεζό σε διάβαση; Κλαρίνο!

Πριν από ένα χρόνο μία παρέα από τη Θεσσαλονίκη, καθόταν και συζητούσε για μία μοναδική εμπειρία που έζησε! Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, σταμάτησαν σε διάβαση στον δρόμο που διασχίζει την
Μητροπόλεως για να περάσουν απέναντι. Προς μεγάλη τους έκπληξη, το αυτοκίνητο που ερχόταν σταμάτησε για να περάσουν από τη διάβαση. Τους έκανε τόση μεγάλη έκπληξη που όχι μόνο το συζητούσαν, αλλά το ξαναέκαναν επίτηδες για να δουν αν ήταν τυχαίο ή αν όντως οι Βεροιώτες οδηγοί σταματούν στη διάβαση, όταν δούνε πεζό να θέλει να περάσει απέναντι. Και πάλι προς μεγάλη τους έκπληξη το αυτοκίνητο σταμάτησε.
Φυσικά και γνωρίζουν πως στη διάβαση ο πεζός έχει προτεραιότητα, αλλά ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα μπορείς να βρεις διάβαση και να δεις αυτοκίνητο ή μηχανή να σταματάει. Στην Ημαθία λοιπόν, οι οδηγοί σέβονται τους πεζούς και σε μεγάλο ποσοστό σταματούν. Γιατί, το να σταματάς στη διάβαση δεν είναι απλά ότι κάνεις κάτι που ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας σου επιβάλει. Το να σταματάς, είναι πολιτισμός.

Φέτος, λοιπόν ας κάνουμε περισσότερους να μεταφέρουν στον τόπο τους ότι η Βέροια δεν είναι απλά ένας καταπληκτικός τόπος με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Δεν είναι απλά ένας τόπος που βρίσκεις φοβερό φαγητό και εξαιρετικές καφετέριες. Είναι και ένας τόπος που οι οδηγοί σέβονται τους πεζούς και τους παραχωρούν την προτεραιότητα στη διάβαση. Ας γίνουμε λοιπόν φέτος περισσότεροι. Είδες πεζό σε διάβαση; Κλαρίνο!

1 σχόλιο

Δημήτριος 18 Νοεμβρίου 2019 at 14:58

Οι Θεσσαλονικείς απόρησαν διότι στη Θεσσαλονίκη αν σε δουν σε διάβαση τρέχουν να σε πατήσουν λες και κερδίζουν πόντους οι οδηγοί!!!!!

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα